Prosinečki: Svaka čast mojim igračima
Foto: KURIR

Zadovoljan

Prosinečki: Svaka čast mojim igračima

Fudbal -
"Moram da pohvalim igrače za odličnu utakmicu. Ovo je veliko iskustvo za njih i sigurno su dobili veliko samopouzdanje. Dobro su igrali i pokazali karakter, a kada dođe do penala onda je to pitanje sreće

NIKOZIJA - Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je posle plasmana beogradskog tima u 4. kolo kvalifikacija za Ligu Evropa da je izuzetno zadovoljan igrom svog tima. Crveno-beli su u Nikoziji pobedili kiparsku Omoniju sa 6:5 posle penala i u petak će učestvovati u žrebu za 4. kolo kvalifikacija.

Posle produžetaka nije bilo golova, kao ni nedelju dana ranije u Beogradu.

"Moram da pohvalim igrače za odličnu utakmicu. Ovo je veliko iskustvo za njih i sigurno su dobili veliko samopouzdanje. Dobro su igrali i pokazali karakter, a kada dođe do penala onda je to pitanje sreće. (Boban Bajković) Bajko je dobro branio i odbranio dva udarca...", rekao je Prosinečki novinarima u Nikoziji.

"Utakmica je bila tvrda, prava evropska, a ponovo smo imali veći posed lopte i dominirali na terenu. Imali smo nekoliko šansi da postignemo gol i ranije rešimo meč, ali imali su ih i oni. Pokušavali su ubacivanjima i kontranapadima, ali nisu uspeli", dodao je on.

Prosinečki je istakao da ne želi da priča o mogućim rivalima pred žreb za 4. kolo kvalifikacija. Trener crveno-belih je rekao da će ekipa u petak imati trening oporavka, a potom će dobiti dva slobodna dana.

Zvezda neće igrati narednog vikenda protiv Javora u 1. kolu Super lige Srbije, pošto je taj meč odložen iz bezbednosnih razloga.

Trener Omonije Larku Neofitos je ocenio da je njegova ekipa bila bolja u drugom poluvremnu, ali da su oba tima igrala odlične odbrane.

"Kada dođe do penala sve je moguće, to je fudbal. Naša sezona je tek počela i ovo je bila dobra utakmica za start", istakao je trener kiparske ekipe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track