CELA ALBANIJA PRIČA O ZVEZDI! U Tirani ne zaboravljaju duel sa srpskim šampionom: Ponosni u porazu!
Foto: Starsport©

veliko iskustvo

CELA ALBANIJA PRIČA O ZVEZDI! U Tirani ne zaboravljaju duel sa srpskim šampionom: Ponosni u porazu!

Fudbal -

U Tirani još nisu zaboravili na utakmicu sa Crvenom zvezdom

Crveno-beli su tada uz dosta muke izbacili šampiona Albanije iz kvalifikacija za Ligu šampiona golom sada već bivšeg igrača Portugalca Tomanea (1:0).

Nigerijac Emanuel Egbo koji je vodio Tiranu na tom meču, prisetio se tog duela.

- Uprkos tome što smo izgubili utakmicu, cela država još priča o tome. Čak su i trener i igrači Crvene zvezde bili zbunjeni kako smo igrali, jer nismo imali šanse kada uporedite dva tima. Iako smo izgubili, imali smo više šansi, ali nažalost naši igrači nisu mogli da iskoriste prilike i ispali smo. Ali uzdignute glave, jer smo pružili divnu partiju - rekao je bivši trener Tirane

tomane
foto: FK Crvena Zvezda

Kako je objasnio bilo je to veliko iskustvo za njega i ekipu.

- Neću reći da sam naučio mnogo, ali naučio sa da je sve moguće ako verujete. Pokazali smo to načinom na koji smo igrali. Da smo se bolje pripremili, dobili bismo više utakmica. Čak sam razgovarao i sa vlasnicima svog tima u Albaniji da je sve moguće kada se igra na jedan meč, jer kada se igraju dve onda veći klubovi obično pobeđuje. Naučili smo kako igrati protiv velikih klubova i koristiti kontranapade protiv njih. Igrači su verovali u sebe, a ako igraju sa samopouzdanjem onda mogu da dobiju svaku utakmicu.

Egbo je nakon loših rezultata Tirane na početku sezone dobio otkaz, a ekipa je trenutno šesta na tabeli u domaćem šampionatu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track