SRBIN ODLUČIO, IGRAĆE ZA RUSIJU: Jedan je od najboljih štopera Premijer lige, a igrao je i sa verenikom Pamele Anderson!
Foto: Printskrin/Instagram, EPA/Christophe Petit Tesson

nema dilemu

SRBIN ODLUČIO, IGRAĆE ZA RUSIJU: Jedan je od najboljih štopera Premijer lige, a igrao je i sa verenikom Pamele Anderson!

Fudbal -

Visoki defanzivac rodom iz Ćurpije želi da u budućnosti obuče dres "zbornaje komande"

Ivan Miladinović stigao je u Rusiju 2018. godine na mala vrata. Posle samo dve godine, jedan je od najboljih štopera ruske Premijer lige. Visoki i snažni defanzivac Sočija, koji je u Superligi igrao za Jagodinu i niški Radnički otkrio je moskovskim medijima da ima samo jednu želju - da obuče dres fudbalske reprezentacije Rusije!

Soči je hit prvenstva Rusije. Ekipa koja se prošle godine do poslednjeg kola borila da ostane u elitnom rangu, trenutno zauzima četvrtu poziciju u šampionatu.

Srbin bi uskoro trebalo da dobije ruski pasoš, zbog čega je mnogo srećan.

- Plan je da dobijem pasoš Rusije. Tokom ove godine, već bi trebalo da ga imam. Pitate me zašto želim da dobijem ruski pasoš? Volim Rusiju! I ruski fudbal. Želim da ostanem u Premijer ligi, da ovde osvojim titulu - rekao je Ivan Miladinović za ruski Sport Ekspres.

Neizbežno pitanje bilo je nada li se posle toga pozivu u rusku reprezentaciju. A, to bi mnoglo da se desi tek 2023. godine, jer je potrebno da pet godina igra u Rusiji.

- Imam dobre godine za defanzivca. Tako da računam na to. Pokušaću da igram dobro. Možda neko pozove. Sačekaću poziv selektora Čerčesova.

Momak rođen u Ćupriji objasnio je kako i zašto Srbi doživljavaju Ruse kao braću.

- Po mentalitetu, Rusi su vrlo slični Srbima. Verujem da su Rusi naša pravoslavna braća. Vrlo brzo sam naučio ruski jezik, za samo šest meseci. Volim Sankt Peterburg, prelep grad, sa mnogo muzeja.

Igor Miladinović kratko vreme u Sočiju je igrao sa Francuzom Adilom Ramijem, bivšim verenikom seks bombe Pamele Anderson. Ruse je posebno interesovalo šta Srbin misli o njemu.

- Proveo je malo vremena sa nama. Nije ostao onoliko, koliko smo mi želeli. Oporovaljao se od povrede, vredno trenirao sa ostatkom ekipe. Ponašao se normalno.

Pohvalno je Miladinović govorio i o zemljaku Marku Nikoliću, treneru moskovske Lokomotive.

- Sjajno je radio u Partizanu, osvojio je titulu i kup. Jedan je od najboljih srpskih trenera. Dao je šansu mnogim mladim igračima u Partizanu, koji su posle toga otišli u veće klubove.

Ruski novinar pitao je Miladinovića da li sebe doživljava kao "kostolomca" jer ne štedi ni sebe, ni druge u duelima.

- Igram žestoko, ali ne lomim kosti! Jednostavno, defanzivac mora da bude čvrst u duelima. Ponekad osetim da me se protivnik plašim. Ovo nije MMA, već fudbal. Imao sam samo jedan žestok duel, sa Fedorom Čalovom iz CSKA: Slomio sam mu nos i izvinio sam mu se.

Nije ljubitelj alkohola, otkrio je kako se osećao kada je probao vodku.

- Samo jednom sam probao. Nije to piće za mene, mnogo loše sam se osećao. Više je nikada nisam ni okusio.

Govorio je i o svom odnosu sa Borisom Rotenbergom, vlasnikom FK Soči, jednim od najbogatijih Rusa i bliskim prijateljom Vladimira Putina, predsednika Rusije.

- Nisam nikada s njim lično razgovarao, ali znam da dolazi na naše utakmice i da nas gleda. Posle jedne pobede, svratio je u svlačionicu, Rekao nam je da smo sjajni - zaključio je Miladinović.

Kurir sport/Sport Ekspres

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track