SRPSKI FUDBALERI OTPUTOVALI NA AMERIČKU TURNEJU Stolica: Imamo odličnu atmosferu
Foto: Beta

IGRAČI IZ SUPERLIGE

SRPSKI FUDBALERI OTPUTOVALI NA AMERIČKU TURNEJU Stolica: Imamo odličnu atmosferu

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije, koju čine igrači iz Super lige uz Ranka Veselinovića iz Vankuvera, otputovala je na američku turneju, na kojoj će igrati prijateljske utakmice protiv Dominikanske Republike i SAD.

"Mislim da je velika većina njih već bila u mlađim selekcijama, tako da su upoznati i sa zahtevom i sa idejama, imamo dosta igrača koji su bili sa nama u mladoj selekciji. Zadovoljni smo adaptacijom svih igrača, tako da je u suštini pred ovaj polazak sve veoma pozitivan utisak", rekao je selektor Ilija Stolica pred put.

Srbija će 25. januara igrati protiv Dominikanske Republike u Santo Domingu, a potom je šest dana kasnije čeka duel sa selekcijom SAD u Orlandu.

Zbog povreda nisu otputovali Filip Stevanović i Mihailo Ivančević.

"Taj detalj je poremetio sve, poremetio malo i sam koncept, atmosferu, zbog tih momaka koji ne mogu da putuju sa nama. Stevanović se povredio već prvi dan po dolasku, a Ivančević se nažalost povredio na poslednjem treningu. Ostaje žal zbog tih momaka koji neće moći da debituju u A timu, ali pred njima je dosta vremena i nadam se da će jednog dana to uspeti da ostvare", naveo je selektor Stolica.

Stolica je naveo da je zadovoljan kako su prošle pripreme, koje su od 15. januara bile u Staroj Pazovi.

"Moram priznati da je sve prošlo jako dobro, momci su prihvatili sve zahteve, a njihov odnos je od prvog dana bio na vrhunskom nivou. Možemo s pravom da očekujemo pre svega dobru igru, tako da mislim da će sve ovo i od strane rezultata biti dobro ispraćeno. Odlazimo dakle sa velikom dozom optimizma i zadovoljni onim što smo uspeli da uradimo u ovih poslednjih čeiri–pet dana zajedničkog boravka", kazao je Stolica.

Fudbaler Čukaričkog Veljko Birmačnević je rekao da je putu prethodio dobar rad u Pazovi i da se nada da će se na turneji ostaviti dobar utisak i ostvariti pobede.

"Imamo odličnu atmosferu bez obzira što se svi ne poznajemo dovoljno dobro. A, kada se radi o zahtevima stručnog štaba, onda moram da kažem da ja i još neki igrači smo već upoznati sa tim zahtevima jer smo pošli kroz mladu selekciju. Ostali su sve dobro prihvatili i nadam se da ćemo svi zajedno biti spremni za ono nas očekuje", rekao je Birmančević.

Napadač TSC-a Nenad Lukić je istakao da je srećan zbog svega što njega i saigrače čeka na turneji.

"Sve ovo je neka nagrada za do sada uloženi napor, igre i golove koje sam postigao. Dobro smo radili u Staroj Pazovi, za relativno kratko vreme prihvatili zahteve onoga što traži šef i stručni štab. Nadam se da ćemo na ovoj turneji jako dobro prezentovati Super ligu i srpski fudbal", naveo je Lukić.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track