BOSANCI ODABRALI: Bivši trener Dinama dobio posao slektora
Foto: EPA/STR

nema više dileme

BOSANCI ODABRALI: Bivši trener Dinama dobio posao slektora

Fudbal -

Na sednici Izvršnog odbora čelni ljudi Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine izabrali su Ivajla Peteva za naslednika Dušana Bajevića. na mestu selektora.

Petev je trenersku karijeru počeo u Ludogorecu s kojim je iz druge lige ušao u elitni rang bugarskog fudbala, a potom i osvojio dve titule prvaka. Uz to sa Ludogorecom je osvojio i dva Superkupa, te jedan Kup Bugarske.

Nakon kluba iz Razgrada trenerski put odveo ga je na Kipar gde je sa AEL Limasolom osvojio 2. mesto. U klupskoj karijeri vodio je još i zagrebački Dinamo koji je preuzeo nakon 10. kola i s kojim nije uspeo da osvoji titulu prvaka Hrvatske, te kiparsku Omoniju, poljsku Jagjeloniju i klub iz Saudijske Arabije Al-Kadsija.

U 2015. i 2016. godini predvodio je bugarsku reprezentaciju. U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo Bugarska je s Petevom na klupi imala učinak od dve pobjede (Malta, Azerbajdžan), tri poraza (Italija, Hrvatska, Norveška) i remi (Italija) i nije uspela da se kvalifikuje na smotru najboljih selekcija “starog kontinenta”.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track