KO JE BOLJI, MESI ILI RONALDO? Ovaj tvit vam možda pomogne da se odlučite
Foto: Profimedia

VEČITA DILEMA

KO JE BOLJI, MESI ILI RONALDO? Ovaj tvit vam možda pomogne da se odlučite

Fudbal -

Ko je bolji, Kristijano Ronaldo ili Lionel Mesi? Ovo pitanje već godinama izaziva rasprave, pa i svađe među ljubiteljima fudbala.

Iako se radi o različitim tipovima igrača, neke stvari će možda biti jasnije nakon statističkih ilustracija mečeva u kojima dvojica superstarova nisu postigli gol.

Argentinac je u pobedi Barselone nad Granadom (5:3 posle produžetaka), pokazao zašto mnogi smatraju da je bolji od Portugalca. Zabeležio je samo jednu asistenciju za 119 minuta igre, ali je aktivno učestvovao prilikom postizanja svakog od pet pogodaka. Njegovu igru mnogi su ocenili "desetkom".

Lionel Mesi
foto: Profimedia

Jedan tvit u kome se jasno vidi koliko su se i kako kretali Mesi i Ronaldo u mečevima u kojima nisu bili strelci izazvao je mnogo polemike na društvenim mrežama.

Zvezda Barselone je mnogo aktivnija u igri bez lopte, a posebno se dobro vidi gde se najčešće nalazi i kako najopasnije deluje. Odbrana rivala je na velikim mukama jer ni sama ne zna odakle preti omaleni Argentinac i na taj način otvara prostor saigračima.

Ronaldo, s druge strane, pokazuje veću želju da zatrese mrežu od Mesija, ali je, ukoliko to ne uradi, njegov doprinos učinku ekipe na nižem nivou. Često ume da pokaže frustraciju, što je bilo očigledno u sredu uveče u meču Kupa Italije protiv Intera.

Kristijano Ronaldo
foto: Printskrin / You Tube

Kada ga je trener Juventusa Andrea Pirlo onemogućio da postigne het-trik tako što ga je izvukao iz igre u 77. minutu, Kristijano je izrazima lica jasno stavio do znanja da se ne slaže s tom odlukom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track