SRBIN JE STRAH I TREPET: Matić kontroliše disciplinu u Junajtedu! Kaznio kapitena zbog telefona
Foto: Profimedia

sve mora da bude pod kontrolom

SRBIN JE STRAH I TREPET: Matić kontroliše disciplinu u Junajtedu! Kaznio kapitena zbog telefona

Fudbal -

Fudbaler Mančester Junajteda Hari Megvajer rekao je da je disciplina veoma važna za tim i da je za to zadužen srpski internacionalac Nemanja Matić.

Kako kaže Megvajer pravila su jednostavna, a nepoštovanje podrazumeva plaćanje kazne.

- Sreli smo se u teretani pre zagrevanja i tada ne smete da koristite telefon. Radili smo potom neke vežbe, telefon nije bio u mojiim rukama. Kasnije smo otišli na teren, obuvali kopačke i ni u tim trenucima ne smete da nosite telefon.

- Ja sam ga imao, ali ga nisam koristio. Odmah posle treninga sam obuo patike i krenuo na masažu umesto u svlačionicu. Tada me je Nemanja kaznio. Veoma je strog prema svima, tako da sam srećan. Mogu da kažem da sam poslužio kao primer za sve, za postalvjanje standarda -rekao je Mekgvajer u intervju za „UTD podkast“ sa osmehom.

Deluje da je možda ta disciplina donela pomak ekipi.

- Imamo razne kazne. Ne smete da kasnite na treninge, sastanke, trening kamp pre putovanja, sankcije su visoke, u zavisnosti od toga šta je u pitanju. Postoji određen set kazni koje se dupliraju ako se dogode na dan utakmice.

- Ako ih imate previše, može da bude neprijatno. Igrači se ponašaju dobro, svi se trude da dođu na vreme, da prate raspored. To su ciljevi i stvari na koje morate da pazite kada dođete u ovako veliki klub – završio je Megvajer.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track