HOĆE LI AUSTRIJA DOBITI NOVOG ŠAMPIONA: Stojkovićev Rapid spreman da prekine dominaciju Salcburga!
Foto: Kurir sport

trka u dvoje

HOĆE LI AUSTRIJA DOBITI NOVOG ŠAMPIONA: Stojkovićev Rapid spreman da prekine dominaciju Salcburga!

Fudbal -

Fudbaler kluba iz Beča otkriva da je fudbalsko prvenstvo Austrije nikada zanimljivije

Rapid iz Beča našeg Filipa Stojkovića mogao bi ove godine da prekine šampionski niz moćnog Salcburga. Prošle godine LASK iz Linca je spletom čudnih okolnosti izgubio trku za prvaka od ekipe iz moćnog Red bul koncerna. "Zeleni" iz Beča rešeni su da ne naprave istu grešku.

Trka za šampiona Austrije vodi se u dvoje, a Salcburg ima samo bod više od Rapida.

- Dobro gazimo ove sezone. Dobili smo tri utakmice zaredom i održavamo trku za Salcburgom. Naša želja je da vratimo titulu u Beč, jer je Rapid poslednji put bio prvak Austrije 2008. godine. I mi i Salcburg želimo trofej, tako da će trka biti zanimljiva. Oni nisu više što su nekada bili, ali su i dalje moćni. Imaju daleko jači budžet od nas, međutim to ne znači i da su bolji - rekao je za Kurir Filip Stojković i dodao:

- Igramo dobro, postali smo prava ekipa, svi dišemo kao jedan. Rapid je veliki klub, bogate tradicije i navijača koji nam nedostaju. Ostalo je mnogo da se igra, tako da ne bih prejudicirao bilo šta. Borićemo se, to je sigurno.

Odlične igre Žuleta Stojkovića, naterale su upravu Rapida da sednu za sto.

- Ponudili su mi novi ugovor! Igram standardno, veruju mi ljudi u klubu, trener Kibauer i direktor Barišić. Videćemo uskoro, šta i kako. Zadovoljan sam. Ovde sam od leta 2019, a stari ugovor mi ističe sledeće sezone.

Austrijski fudbal poslednjih godina dosta je napredovao, veliki broj igrača igra u Nemačkoj i drugim jakim ligama.

- Austrijanci ulažu u mlade, kako u igrače, tako i u trenere u poslednjih deset godina. Imaju dobru infrastrukturu, veliki broj fudbalskih akademija i to daje rezultate. Dosta se pažnje poklanja brzini i snazi igrača - objasnio je Stojković.

Kurir sport / A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track