BOŠKO JANKOVIĆ VERUJE U DEKIJA I ZVEZDU: Ako Milan dođe bez Zlatana Ibrahomovića, možemo da se nadamo pobedi!
Foto: Starsport©

seje optimizam

BOŠKO JANKOVIĆ VERUJE U DEKIJA I ZVEZDU: Ako Milan dođe bez Zlatana Ibrahomovića, možemo da se nadamo pobedi!

Fudbal -

Bivši fudbaler crveno-belih koji je pre 15 godina igrao čuveni dvomeč protiv "roso-nera" u kvalifikacijama Lige šampiona nada se pozitivnom ishodu u šsnaestini finala Lige Evrope

Crvena zvezda i Milan! Treći put u istoriji dva velika kluba izmeriće se u četvrtak u šesnaestini finala Lige Evrope. U prethodna dva puta italijanski tim imao je više uspeha. Sada je na Dejanu Stankoviću i momcima da pokušaju napraviti iznenađenje, iako su "roso-neri" veliki favoriti. Boško Janković bio je akter dve utakmice odigrane u leto 2006. godine, kada su crveno-beli zaustavljeni u kvalifikacijama za Ligu šampiona od Milana.

- Prva asocijacija na taj dvomeč, jeste druga utakmica na Marakani, moja poslednja za Zvezdu. Na prvoj sam se prodao u Španiju, u Majorku. Druga asocijacija je jak tim Zvezde i nenormalno jaka ekipa Milana. Protiv nas su demonstrirali silu i pokazali koliko je iskustvo važno da budeš najbolji u Evropi - počeo je razgovor za Kurir Boško Janković.

Boško Janković
foto: Starsport

Milan je na čudan način vraćen u kvalifikacije za Ligu šampiona. Posle afere "Kalčopoli" u Italiji bili su izbačeni iz Evrope, ali su zahvaljujući jakoj diplomatiji uspeli da ih UEFA vrati u žreb.

- Čuli smo da su sedam dana pred utakmicu saznali da igraju protiv nas. Da su se okupili posle odmora. I stvarno, delovalo je da su nas dobili sa pola gasa, posebno u prvom meču, kada smo gotovo na terenu bili ravnopravni sa njima. Velika su to imena, treba pomenuti Kaku, Pirla, Inzagija, Sedorfa, Gatuza... Koliko samo imaju iskustva u evropskim utakmicama. Znali su šta žele protiv nas, videlo im se to na licima. Jedan Sedorf imao je tada 27 godina, a na primer Basta i ja po 21 godinu. I šta više reći. Sve jasno. Opet, ostavili smo lep utisak posle svega.

Blagoj Georgijev
foto: Starsport

Žali Boško Janković za šansom Blagoja Georgijeva, kada je Bugarin mogao da učini utakmicu u Milanu zanimljivijom.

- Uh... To nam je bila najbolja šansa. Da smo dali gol, svašta je moglo da bude. Sećam se, pretrčao sam Kostakurtu, odigrao povratnu za Georgijeva ispred penala, bio je u sjajnoj šansi, ali mu je Dida odbranio. I sad se iznerviram... Što ga ne dade, bratko? Nije bilo realno da ih prođemo, ali bi bilo lepo da smo odigrali 1:1 na San Siru.

Dejan Stanković
foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Sadašnji tim Crvene zvezde dominantan je u Srbiji, ima skladnu ekipu u kojoj su ukomponovani iskustvo i Mladost, strani i domaći kvalitet.

- Sada su Zvezdine šanse veće i realnije, nego pre 15 godina. Nije to taj Milan kao u moje vreme. Jesu kvalitetniji od Zvezde, imaju skuplje i bolje igrače, favoriti su, ali fudbal je čudesna igra. Zvezda treba da odigra bez bilo kakvog opterećenja, Milan je taj koji će biti pod pritiskom. Nemamo šta da izgubimo, možemo samo da dobijemo. Nije Zvezda izvukla Legiju iz Varšave već veliki Milan. To su najlepše utakmice za igranje, kada se testiraš protiv najboljih. Verujem u Dekija i njegove momke!

Zvezda, Delije
foto: Starsport

Pre 15 godina na Marakani je bilo 70.000 navijača. Izvesno je da podrška publike na ovakvim utakmicama ima veliku važnost.

- Mnogo znače navijači! Znam to, jer sam igrao pred Delijama. Bez publike je deset puta teže igrati, pogotovo na Marakani. Nisam optimista, zbog cele zdravstvene situacije, ali nadam se.

Zlatan Ibrahimović
foto: Profimedia

Poslednjih dana iz Italije dolaze informacije da Zlatan Ibrahimović neće doći u Beograd i igrati protiv Zvezde. Kao i još neki fudbaleri poput Donarume, Ernandeza, Rebica, Benasera, Salemakersa...

- Zlatan daje iskustvo, to je fenomenalan igrač. Ko god bude došao daće maksimum, da se pokaže. Samim tim ako Zlatan ne bude u ekipi, to će biti ogroman psihološki podstrek za Zvezdu. Samom pojavom Ibrahimovic donosi nešto totalno drugačije od uobičajenog. Milan sa njim i bez njega, definitivno nije isti tim. I tu vidim Zvezdinu šansu - zaključio je Boško Janković.

Uvek spreman na šalu

Živim penzionerski

Boško Janković oprostio se od fudbalske karijere 2018, iako je imao samo 34 godine.

- Uživam, daleko sam od fudbala. Nisam ostao u sportu, niti me zanima. Imam svoj biznis. Živim penzionerski - smejući se završio je Janković.

Kurir sport/Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track