POSLE SKANDALA I PRETNJI SMRĆU: Majk Din sudi u Premijer ligi predstojećeg vikenda!
Foto: Stu Forster / PA Images / Profimedia

rešeno sve

POSLE SKANDALA I PRETNJI SMRĆU: Majk Din sudi u Premijer ligi predstojećeg vikenda!

Fudbal -

Britanski fudbalski sudija Majk Din, kome su pretili smrću zbog kontroverznih odluka na mečevima, vraća se u Premijer ligu predstojećeg vikenda.

Din, koji je prethodnog vikenda zatražio da ne sudi u Premijer ligi, u subotu će deliti pravdu na utakmici Barnlija i Vest Bromvič Albiona, saopštila je Premijer liga.

Ovom 52-godišnjem sudiji i njegovoj porodici upućene su pretnje smrću na društvenim mrežama nakon što je isključio dvojicu fudbalera u dva odvojena meča.

Din je žestoko kritikovan jer je isključio fudbalera Vest Hema Tomasa Součeka zbog starta na napadača Fulama Aleksandra Mitrovića, u utakmici koja je završena nerešeno 0:0.

Taj crveni karton pokazao je samo četiri dana pošto je isključio defanzivca Sautemptona Jana Bednareka zbog starta na Entoniju Marsijalu u pobedi Mančester junajteda od 9:0.

U oba slučaja Din je odlučio da igračima pokaže crvene kartone nakon što mu je savetovano da incidente pregleda na VAR monitoru pored terena, a crveni kartoni poništeni su posle žalbi klubova.

Brojni treneri u Premijer ligi podržali su Dina, medju kojima i menadžer Totenhema Žoze Murinjo koji je rekao da "nešto mora da se preduzme" u vezi sa pretnjama sudijama na mrežama.

Trener Evertona Karlo Ančeloti je pretnje opisao kao neprihvatljive i rekao da policija treba da preduzme mere, dok je menadžer Šefild junajteda Kris Vajlder Dina nazvao "uglednim sudijom i poštenim čovekom".

Podržao ga je i fudbaler Vest Hema Tomaš Souček uprkos iskuljučenju 6. februara.

"Svaka odluka koja se donese na terenu trebalo bi da ostane na terenu. Ne volim kada čujem da se to meša u privatni život i šaljem Majku Dinu i njegovoj porodici podršku. Nema mesta zlostavljanju bilo koje vrste. To je prošlost i sada sam koncentrisan na ostatak sezone", naveo je Souček na društvenim mrežama.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track