KOME JE SVE PRESUDIO MILAN PAVKOV: Golgeter Zvezde MAJSTOR za odlučujuće pogotke!
Foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

impresivan spisak

KOME JE SVE PRESUDIO MILAN PAVKOV: Golgeter Zvezde MAJSTOR za odlučujuće pogotke!

Fudbal -

Milan Pavkov postigao je izjednačujući gol u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope između Crvene zvezde i Milana, a napadač iz Begeča je još jednom pokazao da mu evropski velikani - “leže”

Pavkov je po ko zna koji put iz drugog plana tiho izrastao u Zvezdinog heroja. Od samog dolaska iz niškog Radničkog u Beograd, prevazišao je sva očekivanja i na pravi način koristio svaki minut koji je dobio.

Da se vredan rad isplati, pokazala je čarobna avgustovska noć 2018. u Salzburgu. Austrijanci su vodili 2:0 i imali kontrolu nad utakmicom. Početkom drugog poluvremena u igru ulazi Pavkov i situacija se preokrenula u korist srpskog predstavnika.

Grupna faza Lige šampiona i utakmica protiv Liverpula za Pavkova je prekretnica u karijeri. Našao se u startnoj postavi i opravdao poverenje, postigavši dva gola u nezaboravnom meču za sve navijače crveno-belih.

Ostao je inspirisan Pavkov i kada se radilo o “velikim” domaćim utakmicama, pa je u 159. večitom derbiju protiv Partizana, ušao kao “džoker” u igru i razornim udarcem sa dvadesetak metara još jednom obradovao zvezdaše.

Milan Pavkov
foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

Usledila je osvojena titula i novi ciklus kvalifikacija za Ligu šampiona. U meču protiv Helsinkija, ista meta - isto odstojanje. Pavkov ponovo ulazi sa klupe i u poslednjim minutima postiže pogodak za 2:0 i miran put u Finsku.

Dobro izdanje u tom dvomeču, “kupilo” je Pavkovu mesto u startnih 11 protiv Kopenhagena. U finišu prvog poluvremena, sjajno se u šesnaestercu snašao gorostasni napadač i savladao protivničkog čuvara mreže.

Pokazao je i u meču sa Milanom svoje golgetersko umeće. Ušao je sa klupe, bila je nadoknada vremena... Delija na tribinama nije bilo, ali se odigralo baš kao što kaže njihova pesma. "Hej Pavkov, skoči daj gol glavom". Skočio je Pavkov najviše što je mogao posle kornera Kange, lopta je imala putanju “sveće” i upala iza leđa Donarume, za izjednačenje, potpunu ekstazu Zvezdinih fudbalera na terenu i relativno dobar rezultat pred revanš koji je na programu u četvrtak.

STATISTIKA MILANA PAVKOVA:

STATISTIKA MILANA PAVKOVA:

UTAKMICA: 57 (Superliga), 19 (Evropa), 7 (Kup).

GOLOVI: 22 (Superliga), 5 (Evropa), 1 (Kup).

UKUPNO: 83 utakmice i 28 golova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track