PARTIZAN DEMONSTRIRAO SILU PROTIV RADNIKA: Crno-beli zabeležili 11. vezani trijumf u prvenstvu! (VIDEO)
Foto: FK Partizan

Superliga Srbije

PARTIZAN DEMONSTRIRAO SILU PROTIV RADNIKA: Crno-beli zabeležili 11. vezani trijumf u prvenstvu! (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Partizana ubedljivo su na svom terenu savladali Radnik iz Surdulice 3:0 (1:0) u 23. kolu Linglong Superlige Srbije.

Tim trenera Aleksandra Stanojevića produžio je pobednički niz, zabeležili su 11. vezani trijuf u domaćem prvenstvu i trenutno zauzimaju drugu poziciju na tabeli sa 53 osvojena boda. Crno-beli imaju samo tri boda manje od Crvene zvezde, međutim, odigrali su dva meča više od lidera.

Strelci za crno-bele na ovom meču bili su Igor Vujačić u 44. minutu meča, Aleksandar Šćekić u 54. minutu i Asano u 63. minutu utakmice.

To je bila 100. utakmica trenera Aleksandra Stanojevića na klupi Partizana i 12. uzastopna pobeda računajući i Kup Srbije. Stanojević sada ima 76 pobeda kao trener Partizana, uz 10 remija i 14 poraza.

FK Partizan
foto: FK Partizan

Partizan je od početka imao inicijativu, a prvu priliku imao je Lazar Marković u 20. minutu posle duplog pasa sa Filipom Holenderom, kada je dobro odbranio golman gostiju Ivan Kostić. Radnik je zapretio u 32. minutu preko Viktora Lukića, a mladi golman Aleksandar Popović je obranio.

Marković je i u 33. minutu bio u prilici, ali je bio neprecizan. Crno-beli su poveli u 43. minutu kada je Vujačić zatresao mrežu posle asistencije Miloša Jojića.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imao je Radnik u 49. minutu, kada je Predrag Djordjević pokušao direktno iz kornera, ali je Popović odbranio.

Domaći su pokušali u 52. minutu preko Holendera, a udvostručili su prednost dva minuta kasnije kada je posle kornera, koji je sa desne strane izveo Jojić, gol glavom postigao Šćekić.

Od 57. minuta Radnik je ostao sa desetoricom pošto je drugi žuti karton dobio Ranko Jokić, posle oštrog starta na Bibarsa Natha.

U 62. minutu šut Asana odbranio je gostujući golman, a japanski fudbaler zatresao je mrežu minut kasnije, posle dodavanja Markovića.

Stanojević je posle toga napravio pet izmena, izašli su Holender, Asano, Marković, Aleksandar Miljković i Natho, a ušli su Nemanja Jović, Aleksandar Lutovac, Nikola Štulić, Marko Živković i Lazar Pavlović.

Do kraja utakmice Partizan je imao incijativu, ali se rezultat nije promenio, pa su crno-beli ostvarili 18. pobedu u prvenstvu.

Partizan je drugi na tabeli sa 56 bodova, tri manje, ali i dve utakmice više od vodeće Crvene zvezde, koja danas igra kao gost protiv Spartaka. Radnik je osmi na tabeli sa 32 boda.

U sledećem kolu Partizan će u petak igrati u Indjiji, a Radnik će dan kasnije dočekati Javor.

FK Partizan
foto: FK Partizan

TOK MEČA:

Drugo poluvreme:

KRAJ UTAKMICE! Ubedljiva pobeda crno-belih! Partizan - Radnik 3:0

84. minut - Velika šansa za Partizan. Mladi vezista Pavlović bio je "oči u oči" sa golmanom Kostićem, ali nije uspeo da zatrese mrežu Radnika.

76. minut - Partizan rutinski odrađuje posao na terenu

68. minut - Trostruka izmena u Partizanu. U igru će Jović, Štulić i Lutovac, na klupu se sele Lazar Marković, Asano i Holander.

64. minut - GOL! Partizan vodi sa 3:0! Asano postiže prvi gol u prolećnom delu sezone! Fantastična asistencija Lazara Markovića!

63. minut - Sjajna prilika za Asana. Japanac je snažno šutirao, međutim, njegov udarac zaustavio je golman Kostić. Odlična intervencija čuvara mreže Radnika.

57. minut - Crveni karton za Jokića! Radnik će do kraja meča imati igrača manje na terenu. Fudbaler Radnika je neoprezno startovao na sredini terena i sudija je bio prinuđen da mu pokaže drugi žuti karton.

54. minut - GOL! Šćekić duplirao prednost crno-belih! Posle sjajnog centaršuta Jojića, reprezentativac Crne Gore glavom je zatresao mrežu gostiju. Druga asistencija za raspoloženog Jojića.

49. minut - Najbolja prilika za Radnik. Direktno iz kornera šutirao je Đorđević na gol, a Popović je u poslednjem momentu uspeo da pošalje loptu iznad prečke.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Nema izmena, oba tima su u istim sastavima izašla na teren

Posle prvih 45 minuta igre Partizan vodi protiv Ranika rezultatom 1:0, golom Igora Vujačića u 44. minut. U prvom poluvremenu viđena je apsolutna dominacija crno-belih. Tim trenera Stanojevića kontrolisao je igru, držao loptu u svom posedu, dok su se gosti konstantno branili. U samom finišu poluvremena Vujačić je probio "bunker" Surduličana i doneo zasluženu prednost svom timu.

Igor Vujačić
foto: FK Partizan

Prvo poluvreme:

45+1 - KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Igor Vujačić
foto: FK Partizan

44. minut - GOL! Igor Vujačić donosi prednost crno-belima! Posle sjajnog centaršuta Jojića iz slobodnog udarca, štoper Partizana je sa 15-ak metara glavo zahvatio loptu i poslao je u mrežu Radnika. Zasluženo crno-beli stižu do prednosti u Humskoj.

39. minut - Žuti karton za Jokića.

33. minut - Sjajna prilika za Partizan. Svetozar Marković je poslao sjajnu loptu ka šesnaestercu gostiju, Predrag Đorđević je loše reagovao, što je Lazar Marković iskoristio, međutim, njegov udarac iz sjajne pozicije završio je pored gola.

32. minut - Ivan Obradović je nespretno igrao rukom i Radnik je dobio sjajnu priliku da ugrozi gol domaćina. Popović je centrirao iz slobodnjaka, a udarac Đorđevića bio je lak plen za mladog golmana crno-belih.

26. minut - Radnik na svojoj polovini. Goste ne zanima napad, skoncentrisali su se maksimalno na odbranu i uspevaju da osujete napade crno-belih u dosadašnjem delu meča.

20. minut - Najbolja prilika za crno-bele! Kombinovali su Holander i Marković, kapiten crno-belih je šutirao posle duplog pasa ali njegov udarac je zaustavio golman Kostić. Holander je natrčao na loptu u nastavku akcije, ali njegov udarac je završio iznad gola.

13. minut - Još jedan neoprezan start Krička, Holander je ostao na zemlji. Mađarski reprezentativac se žalio na povredu ruke, ali nakon ukazane pomoći je nastavio meč.

9. minut - Partizan kontroliše dešavanja na terenu, ima inicijativu, ali još uvek ne uspeva da dođe do ozbiljnije prilike za gol.

2. minut - Ivan Kričak je dobio žuti karton! Partizan je imao sjajnu priliku da iz slobodnog udarca dođe do prednosti odmah na startu meča, ali Natho je šutirao pored stative.

UTAKMICA JE POČELA

Idealni uslovi za igru danas na stadionu Partizana.

Partizan - Radnik
foto: Printskrin

Sastavi ekipa:

PARTIZAN : Popović – Miljković, S. Marković, Vujačić, Obradović – Natho, Šćekić – Asano, L. Marković, Jojić – Holender. Trener: Aleksandar Stanojević.

RADNIK: Kostić – Đorđević, Stevanović, Kričak, Jokić – Bainović, Jović – Lukić, Spasić, Danoski – Makarić. Trener: Slavoljub Đorđević.

Šef stručnog štaba crno-belih Aleksandar Stanojević ističe da Radnik nije ekipa koju je lako savladati, kao i da bi bio zadovoljan i sa minimalnom pobedom:

’’Oprezni smo, Radnik je ekipa koja je u naletu. Fokusirani smo maksimalno. Nije lako pobeđivati u nizu, zato uvek imamo veliki respekt za svakog protivnika. Voleo bih da pobedimo i sa 1:0. Radnik od septembra nije izgubio utakmicu na strani, a u tom periodu je samo dve izgubio kod kuće. To mi ne daje za pravo da mogu da kažem da će biti goleada. Želim da pobedimo, makar i sa 1:0.’’

Šef stručnog štaba gostiju Slavoljub Đorđević ističe da je crno-beli igraju mnogo bolje nego u prvom delu sezone, ali da i njegov tim ima svoje adute koje će pokušati da iskoristi:

’’Igramo sa ekipom koja je posle Crvene zvezde bez sumnje najbolja ekipa u Srbiji. Partizan je jedna dobra ekipa sa jednim jako dobrim i stabilnim trenerom, koji je uspeo da sprovede svoje ideje, što se i pokazalo kao dobro. Partizan je ekipa koja se dosta stabilizovala i mnogo bolje izgleda nego u prvom delu prvenstva i evo sada ima dobar niz pobeda za redom. Sve ovo ukazuje da nas čeka jedna jako, jako teška utakmica u nedelju. Mi smo u dobro formi i učinićemo sve da napravimo pozitivan rezultat. Sigurno je da će oni biti dominantniji, ali opet kažem da i mi imamo određeni kvalitet i pokušaćemo da to iskoristimo i da ih ugrozimo.’’

Meč 23. kola Super lige Srbije između Partizana i Radnika igra se u nedelju sa početkom u 13 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track