DEVETORO STRUČNJAKA NA SASLUŠANJU: Medicinska komisija 8. marta odlučuje da li je Maradona bio pravilno lečen
Foto: Profimedia

ubistvo iz nehata?

DEVETORO STRUČNJAKA NA SASLUŠANJU: Medicinska komisija 8. marta odlučuje da li je Maradona bio pravilno lečen

Fudbal -

Argentinsko javno tužilaštvo sazvaće medicinsku komisiju 8. marta koja treba da odluči da li je Dijego Maradona bio pravilno lečen pre svoje smrti.

Slavni Argentinac umro je od srčanog udara 25. novembra, nekoliko sedmica nakon što je imao operaciju na mozgu zbog krvnog ugruška. Istražitelji pokušavaju da utvrde da li je bilo nepažnje tokom lečenja Maradone.

Devetoro stručnjaka biće pozvano 8. marta, uključujući i medicinske eksperte koji su učestvovali u obdukciji tela Maradone.

Javni tužilac u San Isidru, predgrađu glavnog grada Buenos Ajresa, takođe je pozvao još dva svedoka da se u četvrtak pojave pred istražiteljima - koordinatora za negu i lekara koji je bio zadužen za koordinaciju kućnog lečenja Maradone u danima pre nego što je umro.

Još pet osoba, uključujući neurohirurga Leopolda Lukea i psihijatra Agustinu Kosačov, već je pod istragom zbog mogućeg ubistva iz nehata.

Poslednje dvoje ljudi uključenih u istragu bili su članovi "Vocap" čet grupe koja je raspravljala o Maradoninom lečenju, javili su lokalni mediji.

Dve Maradonine ćerke - Đanina i Jana takođe će se pojaviti pred tužiocima u četvrtak.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track