01:41

BEZBEDNOSNE MERE ZBOG KOVIDA U MILANU - Aerodrom Malpensa sablasno pust, policija strogo kontroliše ulazak u Italiju! (KURIR TV)

NEMA GUŽVE

KURIR U MILANU: BEZBEDNOSNE MERE ZBOG KOVIDA! Aerodrom "Malpensa" sablasno pust, policija strogo kontroliše ulazak u Italiju!

Fudbal -

U Italiju nije moguće ući bez PCR testa, a na aerodromu obavezna distanca i što manje zadržavanja

Iz Milana za Kurir - Aleksandar Radonić

Bezbednosne mere zbog koronavirusa u Italiji, konkretno u Milanu daleko su strožije, nego u Beogradu i Srbiji. Uverili smo se u to, na prvom koraku. Već na aerodromu “Malpensa” uočili smo da putnika gotovo i da nema, te da ovo veliko zdanje, kroz koje je u srećna vremena prolazilo na desetine hiljada putnika iz svih delova Evrope i sveta deluje sablasno bez ljudi.

Malpensa, Aerodrom u Milanu, Milano
foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Na svakom koraku su istaknute nalepnice sa obaveznim pravilima ponašanja. Posebno na odeljcima za putnike, kao i delovima koji vode do toaleta, gde je crvenom nalepnicom istaknuto da se mora držati distanca.

Na klupama na kojima su sedeli putnici dok bi čekali svoj let, jasno je naznačeno gde može, a gde ne može da se sedi.

Malpensa, Aerodrom u Milanu, Milano
foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Zanimljivo, svaki od putnika iz ekspedicije Crvene zvezde morao je da popuni specijalni formular za ulazak u Italiju, ali on se nije toliko odnosio na PCR test koji mora da bude validan i ne stariji od 48 sati, već za mesto gde ćemo biti smešteni u Milanu. Policajci na aerodromu bili su ljubazni, jasno proveravajući identitet svakog putnika, tako da je bilo obavezno skidanje maske kako bi se uverili da se radi baš o osobi sa pasoša.

Malpensa, Aerodrom u Milanu, Milano
foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Pre ulaska u pasošku kontrolu, policija kontroliše ulazak stranaca i gleda PCR testove, bez kojih je nemoguće ući u Italiju. Osoblje pored ima dezinfekciona sredstva, rukavice i obavezne maske.

- Molim vas, stanite u red. Čim vidite slobodan šalter, odmah se uputite ka njemu – bile su ljubazne dve radnice koje su usmeravale putnike posle dolaska na aerodrome.

Vidljivo je da nema prevelikog zadržavanja, da italijanske službe brzo rade svoj posao. Isto se prolazi i na pasoškoj kontroli i tek tada se može nesmetano izaći sa aerodroma. U aerodrosmkim restoranima gotovo da i nema ljudi, tek poneki putnik može da se zatekne. Na ulazu na aerodrome stoje panoi sa merama vezanim za ponašanje, a sve zbog koronavirusa, na nekoliko svetskih jezika.

1 / 11 Foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track