ZVEZDINIH PET VITEZOVA IZ MILANA: Čarobnjak Ivanić, kapiten Borjan, neprelazni Degenek, čelični Sanogo i univerzalni Ben
Foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

ponos srbije

ZVEZDINIH PET VITEZOVA IZ MILANA: Čarobnjak Ivanić, kapiten Borjan, neprelazni Degenek, čelični Sanogo i univerzalni Ben

Fudbal -

Crvena zvezda protiv "roso-nera" nije imala slabu kariku u timu, šteta što sjajnu partiju nisu uspeli da krunišu trijumfom i plasmanom u osminu finala Lige Evrope

Iz Milana za Kurir - Aleksandar Radonić

Crvena zvezda protiv Milana nije imala slabu kariku u timu. Ono što su pokazali Mirko Ivanić, Milan Borjan, Miloš Degenek, Seku Sanogo i El Fardu Ben može se sa sigurnosti podvesti pod - vrhunska partija!

Mirko Ivanić
foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

Mirko Ivanić odigrao je protiv Milana dve sjajne utakmice, možda i najbolje u karijeri. Leteo je Mića po terenu San Sira, zalamao i izluđivao protivnike, podsetivši na Piksijeve bravura na istom mestu 1988.godine. Delovao je kao čarobnjak koji u nogama krije magiju. Sanjaće ga nesrećni Kalabrija, kojem je Ivanić umeo da proturi loptu kroz noge, ostavi ga u mestu driblingom ili ga toliko izludi, da je ovom nesrećniku ostalo samo da ga rukama obori.

Milan Borjan
foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

Milan Borjan, oličenje zvezdaštva, pravi kapiten i lider na terenu. Kad god je bilo teško, bio je na visini zadatka. I kad je znalo da zagusti izdizao se i kao "anđeo čuvar" pravovremenim intervencijama dizao moral u ekipi. Treba se setiti samo šta je uradio Dalou i kako mu je skinuo šut, kako je naterao Ibrahimovića da mu udarci budu mlaki.

Miloš Degenek
foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

Miloš Degenek uvek na pravom mestu. Koliko je samo napravio klizećih startova, koliko je izgulio i isrvario kolena i butine... Proradilo je ono krajiško, dalmatinsko u njemu, onaj gorštački gen iz slobodarskog Knina, da bude najbolji kada je najteže i to je demonstrirao na terenu San Sira. Kao ratnik, pravi Knindža, koji je u džep stavio Leaa, a Ibrahimovića oterao od gola.

Seku Sanogo
foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

Seku Sanogo je u evropskim utakmicama pokazao koliko je Dejan Stanković bio u pravu kada je kod uprave prvo insistirao na njegovom dolasku, a onda i otkupu ugovora. Toliko snage i moći na jednom mestu i to baš protiv Milana. Momak iz Obale Slonovače nije znao šta je to izgubljeni duel, a u nekoliko navrata umeo je da igrače Milana, sa sve loptom iznese u aut, ili da im u klasičnom remplovanju, onako na snagu uzme loptu.

El Fardu Ben
foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

El Fardu Ben odigrao je protiv Milana možda i najbolju utakmicu u Zvezdinom dresu posle Salcburga. Momak koji je svaki dinara zarađen na Marakani profesionalno odradio, posebno je bio motivisan protiv Milana. Konstantno opasan po gol protivnika, čvrste volje i karaktera, što je demonstrirao na terenu, kada mu je poništen gol. Posle toga je pogodio prečku, a onda i savladao Donarumu.

Marko Gobeljić
foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

Da ne beše nesmotrenosti Marka Gobeljića i isključenja, te da je sudija Manzano imao malo više sluha i dopustio da se izvede korner u poslednjem minutu, ko zna kakva bi se pesma danas pevala i da li bi hiljade navijača krenulo ka aerodromu "Nikola Tesla" da dočeka svoje junake... Pa, i u vreme kovida... Jer jedna je Zvezda!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track