Najnovije vesti

ČISTKA U FSS: S Kokezom lete još neki! Piksi dovodi svoje ljude, moguć dolazak i Vidića!
Foto: Starsport©

Promene

ČISTKA U FSS: S Kokezom lete još neki! Piksi dovodi svoje ljude, moguć dolazak i Vidića!

Fudbal

Dragan Stojković dobio je potpunu slobodu na postavi stvari na zdrave noge, a to uključuje i promene u rukovodstvu gde će Dika Stojanović biti prvo novo lice

Najnovija dešavanja koja nemaju previše veze sa fudbalom (privođenje Kokeze na informativni razgovor i čitav kriminalni slučaj koji potresa Srbiju) odraziće se na velike promene u Fudbalskom savezu Srbije!

Kako Kurir saznaje, sprema se velika čistka u FSS - veći deo aktuelnog rukovodstva biće smenjeno. A na čelo srpskog fudbala dolazi novoizabrani selektor Dragan Stojković, koji je dobio odrešene ruke da dovede i neke svoje ljude na važne funckije!

Dragan Stojković

Postoji ideja da jedan od njih, možda i na poziciji predsednika Fudbalskog saveza Srbije, bude Nemanja Vidić, koji je među prvima jasno i glasno izneo suštinski problem srpskog fudbala, a za koji su krivci isključivo Slaviša Kokeza i njegovi saradnici.

Piksi je dobio potpuno odrešene ruke da postavi srpski fudbal na zdrave noge. U tom poslu neophodno mu je da ima svoj tim ljudi oko sebe. Prvi njihov potez bio je angažovanje Stevana Dike Stojanovića na mesto direktora FSS! To je automatski ukinulo poziciju sportskog direktora i označilo prekid saradnje sa Vladimirom Matijaševićem. Promena će biti i na ostalim pozicijama u savezu, a pre svega među potpredsednicima i članovima Upravnog odbora. Sve to povezano je sa izborom novog prvog čoveka srpskog fudbala.

Inače, očekuje se da promene budu sprovedene u kratkom vremenskom roku, jer za tri nedelje reprezentacija počinje svoje obaveze u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Kokeza ostaje bez funkcije u UEFA?!

Odlazak Slaviše Kokeza sa mesta predsednika FSS gotovo izvesno značio bi i njegovo napuštanje jedne veoma bitne pozicije u UEFA. Naime, Kokeza se nalazi na mestu potpredsednika Komisije nacionalnih saveza UEFA.

Predsednik Komisije nacionalnih saveza je Servet Jardimči iz Turske, a potpredsednici su Fernando Gomeš iz Portugala i Aleksandar Djukov iz Rusija i Slaviša Kokeza. Prevashodni zadatak ovog tela je da raspoređuje sredstva iz fondova UEFA nacionalnim savezima članicama Evropske kuće fudbala.

Ostaje da se u narednim danima vidi dalji razvoj situacije, ali poznato je da u Nionu imaju nultu tolernaciju na mešanje politke u fudbalu. Naravno, još gore je povezanost kriminala s najpopularnijim sportom na svetu.

Kurir sport / M. B.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...