MUKE ZA PIKSIJA: Selektor SRBIJE u velikom problemu pred početak kvalifikacija za MUNDIJAL zbog slabe forme napadača!
Foto: FSS

Glava boli

MUKE ZA PIKSIJA: Selektor SRBIJE u velikom problemu pred početak kvalifikacija za MUNDIJAL zbog slabe forme napadača!

Fudbal -

Aleksandar Mitrović nije igrao mesec dana, Luka Jović nema snage, Dušan Vlahović slabije igra, a jedini raspoložen je Đorđe Despotović

Znao je Dragan Stojković da mu neće biti lako kada je preuzeo mesto selektora srpske fudbalske reprezentacije. Čeka ga veliki posao, a vremena nema, jer je to početka kvalifikacija za Mundijal u Kataru ostalo još svega nekoliko nedelja. Harizmu, volju, znanje ima, ali Piksiju na ruku ne ide činjenica da su mu dvojica od četvorice napadača koje je pozvao van forme.

Dragan Stojković
foto: FSS

– Nismo ni blizu najkvalitetnijim reprezentacijama, rezultat nas demantuju da jesmo. U ovom momentu mi pripadamo nekoj, ne nižoj, ali nekoj drugoj grupi. Na nama je da sve preokrenemo i uverimo sve da je to bio samo loš dan. Individualni kvalitet imamo, jer ti igrači koji nastupaju za timove iz najjačih liga imaju kvalitet. Oni ne igraju tamo zato što se sviđaju treneru. Sada moramo da napravimo zdrav kolektiv, jer timski duh je najvažnija stvar. Ako imate tim koji daje sve od sebe, diše istim plućima i koji je solidaran, onda je to garancija da ćete uspeti - svestan je svega Dragan Stojković u izjavi za Arenasport.

Aleksandar Mitrović
foto: Starsport©

Aleksandar Mitrović (26) više od mesec dana je bez takmičarske utakmice za Fulam. Njemu je ovo jedna od najslabijih sezona u karijeri, a nije imao sreće sa povredom Ahilove pete i koronom, kao i činjenicom da trener Parker više nema bezgranično poverenje u njega, kao što je bio slučaj prošle godine u Čempionšipu. Četvrti najbolji strelac u istoriji reprezentacije postigao je ove sezone samo tri gola za Fulam. Bez takmičarske utakmice je više od mesec dana, ako se izuzme 17 minuta provedenih na terenu protiv Kristal Palasa 28. februara.

Luka Jović
foto: Starsport©

Luka Jović (23) po dolasku u Ajntraht iz Reala na pozajmicu, postigao je tri gola na dve utakmice, ali nije uspeo da se izbori za startnih 11 u Frankfurtu. Na poslednjih pet mečeva u Bundesligi nije tresao mreže. Greje klupu kod trenera Adija Hitera i kako kaže nije srećan, jer nema snage.

- I dalje nisam na nivou na koji sam navikao i iskreno nemam snage da odigram svih 90 minuta, to je istina - rekao je Jović za Bild.

Dušan Vlahović
foto: Profimedia

Dušan Vlahović (21) počeo je sjajno u Fjorentini, ali je pre nekoliko nedelja zaredao sa slabijim partijama, pa se protiv Udinezea i Rome nije upisao u listu strelaca. Opet, ne može se reći da je Vlahović u krizi, jer je ove sezone dao devet golova i uz Đorđa Despotovića je najproduktivniji srpski centarfor. Očigledno je da kod njega kao mladog igrača veliku stvar čini koncentracija, jer se u poslednje vreme piše da je blizu prelaska u Dortmund, mada ni Roma ne krije ambicije da ga dovede u Rim.

Pomenuti Đorđe Despotović (29) počeo je sjajno prolećni deo sezone u Rusiji. Demolirao je moskovski Spartak u dresu Rubina i pokazao da je u prvom delu sezone bio neopravdano zapostavljen u odnosu na domaćeg napadača Ivana Ignjatijeva. Očigledno je trener Leonid Slucki uvideo grešku, pa je od starta ruske Premijer lige Despotović njegov prvi izbor. Još nije debitovao za Srbiju, tačnije nema nijedan zvaničan meč za "orlove", iako je redovno bio pozivan od strane bivšeg selektora Ljubiše Tumbakovića na okupljanja. Čini se da bi Lozničanin mogao baš kod Piksija da dobije šansu i upiše prve minute u dresu reprezentacije.

Srbija kvalifikacije za Mundijal u Kataru 2022. godine otvara 24. marta protiv Republike Irske, potom 27. marta sledi duel sa Portugalom, a onda 30. marta i susret protiv Azerbejdžana.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track