VELIKI BODOVI U BORBI ZA OPSTANAK: Fudbaleri Napretka pobedili Zlatibor na gostovanju!
Foto: FK. Napredak

superliga srbije

VELIKI BODOVI U BORBI ZA OPSTANAK: Fudbaleri Napretka pobedili Zlatibor na gostovanju!

Fudbal -

U poslednjoj utakmici 26. kola Linglong Super lige Srbije Napredak je slavio na gradskom stadionu u Užicu i pobedio Zlatibor iz Čajetine sa 2:1.

Kruševljani su poveli u 8. minutu preko Alena Melunovića, a izjednačenje domaćinu je doneo Marko Momčilović u 45. minutu.

U drugom poluvremenu domaćin je krenuo na sve ili ništa i gol je visio u vazduhu. Nekoliko uzastopnih kornera i slobodnih udaraca u blizini šesnaesterca imali su Čajetinci, ali je ovoga puta sreća pogledala Kruševljane. Spasili su se, a onda u 87. minutu, preko Saše Marjanovića poveli sa 2:1. Na odličan centaršut Milana Sprema odlično je reagovao srpski internacionalac, nekadašnji igrač Radničkog iz Niša, Partizana i drugih klubova, i doneo pobedu čarapanima zlata vrednu u borbi za opstanak u eliti.

Ljubomir Ristovski, trener Zlatibora nije krio razočarenje posle poraza:

" Napredak je bio bezopasan tokom većeg dela utakmice, a mi smo imali inicijativu, naročito na početku drugog poluvremena. Kvalitet Napretkovih pojedinaca je odneo odlučujuću prevagu. Marjanović je iskusan igrač, šuter i golgeter i njegov kvalitet je došao do izražaja. Bila je to njegova izvanredna realizacija za pobedu.", rekao je šef stručnog štaba domaće ekipe

Milan Đuričić, trener Napretka, priznao je da su čarapani večeras imali sreću, a najpravednije i objektivno bi bilo nerešeno -

" Ipak, ovo je fudbal. U prošlom kolu smo izgubili nesrećno od Rada, a sada srećno pobedili vratili se na isto. Inače, ovo je bila najslabija Napretkova utakmica u prolećnom delu sezone", izjavio je kormilar čarapanskog broda.

Ž. Milenković / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track