PSŽ I LIVERPUL U ČETVRTFINALU LIGE ŠAMPIONA: Mesi dao gol, pa promašio penal! Redsi slavili i u revanšu sa Nemcima! VIDEO
Foto: Profimedia

sjajno veče

PSŽ I LIVERPUL U ČETVRTFINALU LIGE ŠAMPIONA: Mesi dao gol, pa promašio penal! Redsi slavili i u revanšu sa Nemcima! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Liverpula i Pari Sen Žermena plasirali su se večeras u četvrfinale Lige šampiona, pošto su u osmini finala eliminisali Lajpcig, odnosno Barselonu.

Liverpul je u Budimpešti, kao i u prvom meču, pobedio Lajpcig sa 2:0.

Oba meča igrana su u Budimpešti, zbog ograničenja putovanja usled pandemije korona virusa, a večerašnji uslovni domaćin bila je ekipa Liverpula.

Na samom kraju prvog poluvremena igrač Liverpula Diogo Žota propustio je odličnu šansu, pogodivši samo spoljni deo mreže, a Lajpcig je u 65. minutu preko Aleksandera Serlota imao najbolju priliku, ali je Norvežanin glavom pogodio prečku.

Liga šampiona, fudbal
foto: Profimedia

Liverpul je do pobede došao u intervalu od 71. do 74. minuta, kada su golove postigli Mohamed Salah i Sadio Mane.

Fudbaleri Pari Sen Žermena i Barselone odigrali su u Parizu nerešeno 1:1, pa je francuski tim, posle pobede od 4:1 u prvom meču, prošao dalje ukupnim rezultatom 5:2 prošli dalje.

PSŽ je poveo u 31. minutu golom Kilijana Mbapea iz penala. Klemen Lengle je neoprezno startovao na Maura Ikardija i sudija Entoni Tejlor je pokazao na belu tačku.

Liga šampiona, fudbal
foto: Profimedia

Barselona je izjednačila u 37. minutu preko Lionela Mesija koji je odlično reagovao na odbijenu loptu i poslao je u gornji levi ugao gola Pari Sen Žermena.

Španski klub je moglo da stigne do potpunog preokreta u trećem minutu nadoknade poluvremena, ali je Kejlor Navas odabranio penal koji je izveo Mesi.

Žreb za sledeću rundu Lige šampiona je 19. marta, u Nionu.

TOK MEČEVA:

PSŽ - Barselona 1:1,

Liverpul - Lajpcig 2:0.

Kraj!

74. minut - Mane duplira prednost Liverpula.

71. minut - Liverpul golom Salaha vodi protiv Lajpciga.

Počeo je drugi deo igre na oba meča.

Okončan je prvi deo igre na oba meča.

48. minut - Mesi nije uspeo da realizuje penal, tačnije nako odbrane Navasa lopta je pogodila prečku i odbila se u aut.

46. minut - Penal za Barselonu!

37. minut - BOMBA Mesija za izjednačenje u Budimpešti.

30. minut - Precizan sa bele tačke bio je Kilijan Mbape.

30. minut - Penal za PSŽ nakon gledanja u var i faula Lenglea.

21. minut - Dest je pogodio prečku posle sjajnog šuta, a nakon što je Navas zakačio rukom.

1. minut - Utakmice su počele.

SASTAVI:

PSŽ, Barselona
foto: Printscren
PSŽ, Barselona
foto: Printscren

Putnici u četvrtfinale su naizgled rešeni s obzirom na visoku prednost večerašnjihdomaćina iz prvog meča. Lajpcig je u nešto boljoj situaciji od Barselone, jerse i revanš igra na neutralnom terenu i ispred sebe imaju Redse koji su u očajnoj formi.

- Imamo momentum u Ligi šampiona. Lajpcig je sa druge strane u dobroj formi, kako je vezao četiri pobede, ali prethodni rezultati neće uticati na utakmicu - rekao je Jirgen Klop.

Sveci se, s druge strane, pribojavaju istorije iz 2017. godine kada su na svom terenu dobili sa 4:0, pa na Nou Kampu izgubili sa 6:1 i ispali.

- Znamo da je Barselona sjajan tim. Važno je dobro započeti meč. Kako za nas, tako i za njih. Barselona ima sjajan tim, sjajnog trenera. Poštujemo ih i znamo da će biti teška utakmica. Ima još 90 minuta igre i u tom vremenu moramo dobro da se snađemo. Za nas meč počinje rezultatom 0:0 - rekao je trener PSŽ-a Maurisio Poketino koji neće moći da računa na Nejmara i ovog puta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track