ZVEZDA I PARTIZAN SE ZEZAJU U SUPERLIGI Dajte im nekog jačeg! Istorija ne pamti da su vezali 30 POBEDA! Goreće sve na derbiju
Foto: @starsport

Prešli igricu

ZVEZDA I PARTIZAN SE ZEZAJU U SUPERLIGI Dajte im nekog jačeg! Istorija ne pamti da su vezali 30 POBEDA! Goreće sve na derbiju

Fudbal -

Nikada u istoriji srpskog fudbala nije se desilo da Zvezda i Partizan paralelno zabeleže po 15 trijumfa

Dominacija Zvezde i Partizana kakavu srpski fudbal ne pamti! Obično je u prošlosti po jedan od večitih ima seriju pobeda, ali nikada se nije desilo da oba kluba dođu do po 15 trijumfa u nizu!

Sve to predstavlja sjajnu uvertiru pred večiti derbi koji je na programu 7. aprila. Tada će jedna od serija (a, možda i obe) da bude završena. Do tada najveće srpske klubove čekaju dva kola prvenstva, ali ako je suditi po dominaciji koju gledamo iz kola u kolu, gotovo da su minimalne šanse da ne dođu do maksimalnog učinaka.

Partizan
foto: Starsportphoto

Jedna strana medalje su kvalitetni timovi koje imaju večiti i to niko ne može da ospori, ali jak utisak predstavlja i glomazna liga u kojoj ima ekipa kojima tu nije mesto po kvalitetu. Ideja o čak 20 klubova potpuni je debakl i jedan od razloga ovakve dominacije večitih.

Za najveću osudu je činjenica da se mnogi timovi unapred predaju pred Zvezdom i Partizanom tako što izvode veliki broj bonus igrača (momci do 21 godine)?! Valjda bi trebalo da duel protiv beogradskih klubova bude najvažniji u sezoni i prilika da se klubovi pokažu na velikoj sceni u najboljem mogućem svetlu...

Ljubitelji fudbala nadaju se da će se dominacija večitih preneti sa Super ligi na Evropu. Posebno sada kad smo na korak od dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Partizan
foto: Starsportphoto

Serija Zvezde - postigli 38 golova!

Voždovac 4:1

Mačva 4:0

Čukarički 2:0

TSC 3:1

Proleter 4:0

Spartak 2:1

Radnički 1:0

Novi Pazar 3:1

Metalac 1:0

Bačka 2:0

Zlatibor 1:0

Rad 3:0

Vojvodina 2:0

Inđija 2:1

Radnik 4:1

Serija Partizana - postigli 45 golova!

Zlatibor 5:1

Rad 5:0

Vojvodina 2:0

Inđija 6:0

Radnik 3:0

Javor 1:0

Novi Pazar 4:1

Napredak 3:0

Mladost 4:0

Voždovac 2:0

Čukarički 1:0

TSC 4:0

Proleter 1:0

Spartak 2:1

Mačva 2:0

Gde je Partizan napravio "minus 9"?

Da nisu imali slabiji početak sezone, crno-beli bi bili uz rame Zvezdi u borbi za titulu.

Ovako, zaostatak od devet bodova teško je nadoknadiv za klub iz Humske, posebno ako se uzme u obzir kako prolazi ostatak lige u mečevima sa večitima.

Remi sa Mladosti na domaćem terenu i poraz od Novog Pazara na gostovanju skupo koštaju crno-bele....

Kurir sport / Miloš Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track