TEŠKE OPTUŽBE VAN BASTENA: Namestili su celo prvenstvo da Maradona i Napoli uzmu titulu!
Foto: Profimedia

I DALJE GA TO MUČI

TEŠKE OPTUŽBE VAN BASTENA: Namestili su celo prvenstvo da Maradona i Napoli uzmu titulu!

Fudbal -

Legendarni holandski fudbaler Marko Van Basten tvrdi da je titula u Seriji A u sezoni 1989/1990. nameštena!

Nekadašnja zvezda Milana smatra da je te sezone rađeno sve kako bi Dijego Maradona i ekipa iz Napulja došli di trofeja, dok su roso-nerima podmetani klipovi u točkove.

- Radili su sve što su mogli samo da bi Napoli osvojio Seriju A - kaže Holanđanin za Diario As.

Dijego Maradona
foto: EPA Ansa

Nova pravila su te sezone omogućavala su da više ekipa iz italijanskog prvenstva igra u Kupu šampiona.

- Pošto smo mi već bili osvojili UEFA kup, činili su sve da ne osvojimo i Seriju A, kako bi više klubova iz Italije moglo da nastupa u elitnom evropskom takmičenju - dodao je sjajni golgeter.

Marko Van Basten
foto: Profimedia

Rivalitet Napolija sa klubovima sa severa Italije bio je žestok. Van Basten, iako je u dresu Milana osvojio četiri skudeta, ne može da prežali tu sezonu.

- Bio je to pravi sudijski masakr nauštrb Milana, Intera i Verone, a konstantno je favorozovan Napoli. Utakmica u Bergamu protiv Atalante koja im je poklonjena posle "slučaja Alemao" je apsurd. Napoli je osvojio titulu u kancelariji - bio je bez dlake na jeziku Marko Van Basten.

Naime, po mnogima odlučujuće je bilo 31. kolo, odnosno utakmice odigrane 8. aprila 1990. Milan je kao lider imao 44 boda, a Napoli 43, roso-neri su u gostima remizirali sa Bolonjom (0:0), a isto je uradio Napoli u Bergamu. Međutim, kasnije je taj meč registrovan rezultatom 2:0 za goste jer je Alemao pogođen novčićem u glavu.

P. G. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track