POSLE DVE GODINE PAUZE: Dešan pozvao Dembelea u reprezentaciju Francuske!
Foto: Reuters

povratak

POSLE DVE GODINE PAUZE: Dešan pozvao Dembelea u reprezentaciju Francuske!

Fudbal -

Fudbaler Barselone Usman Dembele pozvan je danas u selekciju Francuske za mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, nakon više od dve godine neigranja za reprezentaciju.

Dembele je sa Francuskom 2018. godine osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu, a poslednji meč za reprezentaciju odigrao je u novembru te godine. "Uvek je bio zanimljiv igrač, a takodje ima kapacitet da igra na nekoliko pozicija u napadu" rekao je selektor Francuske Didije Dešan.

Dembele se u prethodnom periodu borio sa povredama i lošom formom, ali je u ovoj sezoni postigao osam golova za Barselonu.

Didije Dešan
foto: Fonet

"Pronašao je nivo koji je imao pre", dodao je Dešan.

Do sada Dembele je za Francusku odigrao 21 utakmicu, na kojima je postigao dva gola.

Vezni igrač Atletiko Madrida Toma Lemar i golman Fulama Alfonso Areola takodje su se vratili u nacionalni tim nakon duže pauze.

Lemar, koji igra dobro za prvoplasirani tim u španskoj ligi, odigrao je svoju poslednju utakmicu za reprezentaciju u novembru 2019. godine, a Areola je poslednji meč igrao u junu iste godine. ; Francuska svoj prvi meč u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, koje će se održati 2022. godine u Kataru, igra protiv Ukrajine na svom terenu 24. marta.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track