SKANDALOZNO! TZV KOSOVO IMA NOVI GRB, PREKRAJANJE ISTORIJE I DRSKA KRAĐA: Uzeli simbol sa arheološkog nalazišta pokraj Gračanice
Foto: Shutterstock

nemaju obraza

SKANDALOZNO! TZV KOSOVO IMA NOVI GRB, PREKRAJANJE ISTORIJE I DRSKA KRAĐA: Uzeli simbol sa arheološkog nalazišta pokraj Gračanice

Fudbal -

Da li će neko iz FIFA i UEFA reagovati na peti grb Fudbalskog saveza takozvanog Kosova? Krajnje je vreme!

Dosetili su čelnici tamošnjeg fudbala pa na najnoviju verziju grba postavili dardanski lavirint i tako se upustili u drsko falsifikovanje istorije.

Nije novost da odvajkada pokušavaju da dokažu svoju autohtonst na ovim prostorima, da tvrde da su potomci Ilira, a sada su prisvojili Dardanski lavirint. Radi se o simbolu drevnog naroda koji je prema legendi najpoznatiji kao osnivač Troje.

Jedan od najvažnijih gradova bio je Ulpijana, (tu su i Prizren, Niš, prostor oko Ohridskog jezera), a pomenuti simbol koji su iz tzv, Kosova uzeli najčešće se nalazi upravo na arheološkom nalazištu Ulpijana, koje je u neposrednoj blizini manastira Gračanica.

- Želim da se ovaj grb svima svidi. Nama u Savezu se svideo jer ima naše simbole i nadamo se da će nam doneti sreću u kvalifikacijama - rekao je potrpredsednik FS Bakir Buri, jasno aludirajući da njegov narod potiče sa tih prostora.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track