Brazilci biraju ime mundijalske lopte

Lopta

Brazilci biraju ime mundijalske lopte

Fudbal -
Navijači će birati između tri imena Brazuca, Bossa Nova i Carnavalesca, koja su inspirisana elementima kulture Brazila iz oblasti muzike, umetnosti, mode i fudbala

Renomirani proizvođač sportske opreme „Adidas“ je nedavno lansirao novu kampanju, u okviru koje će fanovi Brazila dobiti mogućnost da sami odaberu ime za zvaničnu fudbalsku loptu FIFA Svetskog prvenstva u Brazilu koje će se održati 2014. godine.

Inspirisano elementima kulture Brazila iz oblasti muzike, umetnosti, mode i fudbala, ovo glasanje će zaljubljenicima u fudbal pružiti priliku da na glavnoj stranicisajta adidas football, od tri potencijalna imena koji asociraju na brazilsku kulturu, odaberu ime koje im se najviše dopada:Brazuca: Neformalan izraz koji Brazilci koriste kako bi opisali nacionalni ponos zbog svog načina života. Kao i kada je reč o fudbalu, ovaj pristup životu je uvek prepun emocija, ponosa i dobre volje prema svima.

Bossa Nova: Muzički stil koji je nastao u Rio de Žaneiru pedesetih godina prošlog veka i ubrzo postao najuticajniji i najznačajniji umetnički i kulturni pokret u Brazilu, koji je u potpunosti redefinisao popularnu muziku. Ovaj ritam je oduvek odgovarao i načinu na koji Brazilci igraju fudbal, uz umetnički zamah koji čini da igra izgleda lagano.

Carnavalesca: Karneval je u samom srcu kulture Brazila i oduvek je predstavljao proslavu boja, muzike i radosti. Poput fudbala, ovaj događaj će uvek biti povezivan sa istorijom Brazila i ponosnim nasleđem nacije.

Tronedeljna promocija počela je 12. avgusta i predstavlja prvi korak „Adidasa“ na njegovom putu ka FIFA Svetskom prvenstvu 2014. Glasanje je moguće na mikrosajtu, www.adidas.com/football, na portugalskom, uz video prikaz i ilustracije za svaku od opcija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track