KAO MARADONA, ŠIRER, ANRI I RONALDINJO: Sve to može naš Mitrogol! (VIDEO)
Foto: Profimedia

4 u 1

KAO MARADONA, ŠIRER, ANRI I RONALDINJO: Sve to može naš Mitrogol! (VIDEO)

Fudbal -

Aleksandar Mitrović je za samo šest dana pokazao da je svetska golgeterska klasa!

Na tri meča reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Mundijal pet puta je zatresao mreže rivala, a interesantno, pokazao je raznovrsnost koja mu možda zbog načina igra ekipe Fulama nije svojstvena u Premjer ligi.

Kako je interesantno primetio jedan tviteraš: lobom kao Maradona, glavom kao Širer, otvorenim stopalom kao Anri, iz kolena kao Ronaldinjo...

KAO MARADONA

Počelo je protiv Irske, kada je Mitrogol sjajnim lobom postigao jedan od najlepših golova u kvalifikacijama. Primetio je da je golman Travers previše izašao i onda ga precizno prebacio. Baš u stilu El Pibea.

KAO ŠIRER

Glavom, a kako drugačije! To je već svojstveno pravom engleskom napadaču kakav je bio i legendarni Alan Širer. Opet je protiv Irske zablistao, ovoga puta je nakon idealnog centaršuta Tadića lagano nadskočio dvojicu čuvara i sproveo loptu u nebranjeni deo mreže. Slično je bilo i kada dvojica Portugalaca nisu mogla da zaustave njegov "naklon".

KAO ANRI

Legendarni Tjeri je imao taj udarac iz trka punom nogom, koji ga je proslavio... Mitar je u meču sa Azerbejdžancima primio loptu na ivici kaznenog prostra i munjevito joj promenio pravac izbacivši čuvara i odmah žetoko opalio. Neodbranjivo.

KAO RONALDINJO

Legendarni Brazilac bio je majstor postizanja glova "iz kolena". Nečekivan kratki trzaj obično hvata čuvare mreža "na spavanju", što je najbolje demonstrirao Mitrović protiv Azejberdžana. Loptu mu je uputio Milinković-Savić, a Mitar se samo okrenuo i bez oklevanja, kad je odskočila od zemlje, levicom "iz kolena" smestio je u desni ugao golmana Mahmadalijeva.

P. G. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track