ŠAMAR ŠPANACA TZV. KOSOVU: Bez himne i zastave u prenosu! ŠPANCI IDU DO KRAJA: Jedna reč je zabranjena u prenosu!
Foto: AP

posle skandala na konferenciji za medije

ŠAMAR ŠPANACA TZV. KOSOVU: Bez himne i zastave u prenosu! ŠPANCI IDU DO KRAJA: Jedna reč je zabranjena u prenosu!

Fudbal -

Mnogo pažnje izazvao je duel kvalifikacija za Svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru 2022. godine između Španije i tzv. Kosova., koji je na programu u sredu od 20.45 u Sevilji, a domaćini su spremili nekoliko strogih pravila za organizatore TV prenosa, kao i samog komentatora, javlja Marka.

Domaćini su spremili nekoliko strogih pravila za organizatore TV prenosa, kao i samog komentatora, piše Marka.

Osim što Španci u najavi utakmice nisu nazivali po imenu, već kao "Kosovska fudbalska federacija", na konferenciji pre meča izbio je skandal kada je portparol tzv. Kosova naterao novinara Asa da izgovori reč Kosovo, iako je on postavljajući pitanje odbijao da to uradi.

TV prenos meča neće emitovati himnu gostiju, niti će u TV prenosu smeti da se vidi zastava nepriznate države u bilo kom momentu, a takođe je i komentatorima zabranjeno da izgovaraju reč Kosovo tokom meča.

Podsetimo, Španija ne priznaje tzv. Kosovo kao državu, a zakoni ove zemlje ne dozvoljavaju da se himna nepriznate države emituje na javnoj televiziji.

Podsetimo, Španija je trenutno druga u grupi B sa četiri boda posle dva kola. Prva je Švedska sa šest, a Kosovo je na začelju bez bodova.

Meč je na programu u sredu od 20.45 u Sevilji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track