ORLOVE ČEKA PRAVO BOGATSTVO AKO ODU U KATAR Evo koliko će FSS zaraditi od FIFA ako Srbija izbori plasman na Svetsko prvenstvo
Foto: Profimedia

lova do krova

ORLOVE ČEKA PRAVO BOGATSTVO AKO ODU U KATAR Evo koliko će FSS zaraditi od FIFA ako Srbija izbori plasman na Svetsko prvenstvo

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije odlično je odradila posao u martovskom ciklusu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Orlovi nakon tri meča imaju sedam osvojenih bodova i nalaze se na deobi prvog mesta u grupi A zajedno sa aktuelnim šampionom Evrope Portugalom.

Novi selektor reprezentacije Dragan Stojković Piksi vratio je poverenje navijača u naš fudbalski tim, koji je na dobrom putu da naredne godine zaigra u Kataru.

Ukoliko Orlovi obezbede plasman na Svetsko prvenstvo Fudbalski savez Srbije čeka pravo bogatstvo. Naime, reprezentacije koje osiguraju učešće na Mundijalu u Kataru dobiće po 12 miliona dolara. Deset miliona je nagrada za plasman, a dva miliona kvalifikacioni bonus.

Na samom prvenstvu mogu zaraditi i dodatne nagrade. Za plasman u osminu finala sleduje još 12 miliona, četvrtfinalisti dobijaju po 18 miliona, četvrti na svetu 25 miliona, trećeplasirani 30, vicešampion 40 miliona, a pobednik Mundijala čak 50 miliona dolara.

Podsetimo, za plasman na Mundijal u Rusiji reprezentacije su dobile po 9,5 miliona dolara, a Francuska koja je bila šampion osvojila je dodatnih 38 miliona.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track