ĐURIČIĆ PRED ZVEZDU: Sigurno nećemo biti lak zalogaj!
Foto: Starsport

SUPERLIGA SRBIJE

ĐURIČIĆ PRED ZVEZDU: Sigurno nećemo biti lak zalogaj!

Fudbal -

U naredno kolo Linglong Super lige Srbije Napredak dočekuje aktuelniog šampiona Crvenu zvezdu. Višestruki prvak zemlje je apsolutni šampion, a Čarapani se unapred ne predaju, pogotovu što se nalaze u donjem delu tabele, koji vodi direktno u Prvu ligu Srbije.

-Imamo ambicije da pokušamo da pobedimo, ako možemo. U fudbalu je sve moguće, u nadolazećoj smo formi, bilo bi lakše sa navijačima. Očekujem dobru utakmicu, jasno je da je Crvena zvezda favorit, ali sigurno nećemo biti “lak zalogaj”. Daćemo sve od sebe, a na kraju utakmice ćemo videti koliko je to, rekao je šef Stručnog štaba Milan Đuričić Đumi na konferenciji za novinare.

S obzirom na zgusnuti termin utakmica ne znaju se sastavi ni Napretka, niti Crvene zvezde.

-Njima nije problem kada im ne igraju trojica, ili četvorica igrača. Imaju pobedničku inerciju, puni su samopouzdanja, čak ni od Milana nisu izgubili. Mi imamo dilemu koji sastav poslati na teren, što zbog snage subotnjeg protivnika, što zbog činjenice da nas već sledeće srede čeka još jedna jako važna utakmica, sa Radničkim u Nišu, a potom duel sa Mačvom kod kuće, ističe Đuričić.

Mladi defanzivac Čarapana Ognjen Mršić obećava veliko zalaganje saigrača i borbu do poslednjeg sudijskog zvižduka.

-Duel sa šampionom je veliki izazov. Znamo koliko su gosti opasni i moćni, ali spremni smo i daćemo sve od sebe i pokušati da ih iznenadimo i obradujemo navijače.

Milan Đuričić hvali Zvezdu, a posebno njen napadački sastav:

-Da li će igrati Falćineli, Falko, Katai, Ivanić, svejedno je, to su sve izuzetno kvalitetni igrači, baš kao i Pavkov, koga izuzetno cenim, čak mislim da ne igra koliko bi trebalo. Oni su, dakle tim koji može svakog da ugrozi, što stalno i dokazuju, ali imamo i mi naše adute. Ne možemo da računamo na Tomića, koji se povredio ponovo, ostali su zdravi, ali s obzirom da imamo tri utakmice u kratkom intervalu menjaćemo sigurno po dvojicu, jer nisu svi prošli kompletne pripreme i ne želimo da uđemo u novu seriju povreda, da nam se ponovo ne desi Rad.

Zvezdini defanzivci su opasni prilikom prekida. Znamo da su dali mnogo golova iz ofanzivnih prekida, a interesantno je da nisu primili ni jedan gol posle defanzivnih prekida, eto, pokušaćemo da budemo prvi, obećava trener Đuričić.

Na kraju konferencije Đuričić je odgovarao i na pitanja novinara i navijača o projektovanim sastavu za meč sa Zvezdom i igrama pojedinih fudbalera.

- Ivanić je protiv Metalca pokazao raskošan talenat, postigao gol. Zbog toga smo ga i doveli. Da li će biti starter protiv Zvezde…ne verujem, možda uđe sa klupe. Odigrao je dobro u Gornjem Milanovcu i neka sada malo uživa u tome. Ne bi bilo dobro da odmah “sagori”. Što se tiče Zonjića, napravio je jedan sitan prekršaj i kaznio sam ga. To je sad prošlo i u najužoj je konkurenciji za tim i nemojte da se iznenadite ukoliko bude starter protiv Zvezde. Inače, ne volim podelu na odbranu i napad, jer je cilj da svi učestvuju i u defanzivi i u ofanzivi. To nije demagogija, već istina. Tvrdim da imamo najboljeg mladog defanzivca u državi. To je Mršić, zaključak je šefa Napretkovog kormilara Milana Đuričića.

U subotu od 17 sati Napredak dočekuje Crvenu zvezdu na stadionu “Mladost”. Čarapani imaju 29 bodova na svom kontu i trenutno zauzimaju 16. mesto na tabeli, dok su crveno-beli prvi sa 80 bodova.

(Ž. Milenković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track