AZERBEJDŽAN SE ŽALIO NAKON SRBIJE: Azeri ZAGRMELI zbog ove ZASTAVE, kivni na sve pa i na FIFU!
Foto: Profimedia

uvređeni

AZERBEJDŽAN SE ŽALIO NAKON SRBIJE: Azeri ZAGRMELI zbog ove ZASTAVE, kivni na sve pa i na FIFU!

Fudbal -

Fudbalski savez Azerbejdžana rešio je da uputi zvaničnu žalbu na adresu FIFA zbog nakon utakmice protiv Srbije zbog jednog detalja u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo čiji je domaćin Katar 2022. godine

Ako ste to pomislili žalba se ne odnosi na momenat iz utakmice protiv Srbije, već na utakmicu iz potpuno druge kvalifikacione grupe i to zbog Nagorno Karabaha.

"Asocijacija fudbalskih federacija Azerbejdžana (AFFA) obratila se Međunarodnoj federaciji fudbala (FIFA) zbog toga što se na utakmici Jermenija - Rumunija pojavila istaknuta nazovimo je 'zastava' separatističkog režima, i to u meču trećeg kola kvalifiikacija za Svetsko prvenstvo", saopštio je azerbejdžanski savez

Naime, na meču Jermenija - Rumunija bila je istaknuta i zastava pomenutog regiona, koji sebe smatra samostalnim, a Azerbejdžanci okupiranim delom svoje teritorije.

Ona je bila i mesto obnovljenih oružanih sukoba krajem septembra 2020, čime su nastavljeni okršaji započeti još 1988.

Primirje je potpisano 9. novembra, i to pod "nadzorom" Rusije, a uz saglasnost Azerbejdžana i Jermenije, čije stanovništvo i čini apsolutno većinski broj žitelja Nagorno Karabaha.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track