AKO SE OPORAVE OD POVREDA Klop: Neću uskratiti Hendersonu i Van Dajku šansu za EP
Foto: AP

REČ TRENERA

AKO SE OPORAVE OD POVREDA Klop: Neću uskratiti Hendersonu i Van Dajku šansu za EP

Fudbal -

Trener Liverpula Jirgen Klop rekao je da neće uskratiti priliku fudbalerima Džordanu Hendersonu ili Virdžilu van Dajku da igraju za svoje reprezentacije na predstojećem Evropskom prvenstvu, ako pokažu da su spremni posle povreda.

Engleski reprezentativac Henderson je u februaru podvrgnut operaciji prepone, dok je Holanđanin Van Dajk završio sezonu, nakon što je povredio ligamente kolena u oktobru u utakmici protiv Evertona.

Selektor Engleske Garet Sautgejt rekao je da će u poslednjem trenutku odlučiti da li će pozvati u tim kapitena Liverpula, koga je morao da izostavi sa spiska za nedavne utakmice u kvalifkacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

"Ne želim da oduzmem nijednog igrača Engleskoj ili Holandiji, ako su spremni, spremni su. Nije na meni da donesem te odluke. Ne znam ništa o Evropskom prvenstvu. Ništa se nije promenilo. Oni su tamo gde bi trebalo da budu u ovom trenutku. Oni su u procesu rehabilitacije", rekao je Klop, preneo je Skaj

Upitan da li ima prognoze o povratku Hendersona na teren, Klop je odgovorio: "Ne, zapravo nema".

"On nije ovde, ne može da trenira, ali će se vratiti treninzima za nekoliko dana ili nedelja, sigurno. Problem je, ja nisam lekar, radi se o vremenu. Da li će biti dovoljno vremena? Nemam pojma, ali nadam se", naveo je Klop.

Evropsko prvenstvo održaće se od 11. juna do 11. jula u 12 gradova.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track