Najnovije vesti

FIFA NE TOLERIŠE LOŠE VOĐENJE SAVEZA: Suspendovani Pakistan i Čad
Foto: Profimedia

SPOR

FIFA NE TOLERIŠE LOŠE VOĐENJE SAVEZA: Suspendovani Pakistan i Čad

Fudbal
14:22h

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) suspendovala je fudbalske saveze Pakistana i Čada zbog sporova oko njihovog vođenja.

Fudbalski savez Pakistana (PFF) suspendovan je zbog "mešanja treće strane", drugi put u poslednje četiri godine, nakon što je grupa čelnika i demonstranata zauzela sedište Saveza prošlog meseca.

Oni se protive "komitetu za normalizaciju" koji je postavila Fifa da vodi fudbal u Pakistanu, posle višegodišnjih sukoba grupa zvaničnika Saveza. Preuzimanje sedišta PFF već je poremetilo takmičenje u ženskom fudbalskom prvenstvu.

"Suspenzija će biti ukinuta kada Fifa dobije potvrdu komiteta za normalizaciju da su prostorije PFF, računi, administracija i komunikacioni kanali ponovo pod njegovom kontrolom i da Savez može da nastavi mandat bez daljeg mešanja", navodi se u saopštenju Fife.

Pakistan je prethodno bio suspendovan od oktobra 2017. do marta 2018. godine, pošto se Fifa usprotivila sudskoj odluci o imenovanju spoljnog administratora da vodi PFF posle još jednog spora oko izbora. Fifa zabranjuje vladama i sudovima da se mešaju u rad nacionalnih saveza i u fudbalske sporove.

Čad je suspendovan nakon što je vlada te zemlje pokušala da raspusti Fudbalski savez i postavi novo rukovodstvo.

Fifa je navela da će suspenzija biti ukinuta kada vlasti Čada ukinu svoje odluke i vrate nadležnost predsedniku Saveza.

Čad je prošlog meseca izbačen iz kvalifikacija za Kup afričkih nacija, kada je Afrička fudbalska federacija odlučila da ga kazni porazima službenim rezultatom u dve utakmice zbog spora u Fudbalskom savezu.

(Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...