STANKOVIĆ UZ DUBOK UZDAH ODGOVORIO NA KURIROVO PITANJE: Ova pobeda mi lično puno znači, pogledaš se u oči...
Foto: @starsport

KONFERENCIJA

STANKOVIĆ UZ DUBOK UZDAH ODGOVORIO NA KURIROVO PITANJE: Ova pobeda mi lično puno znači, pogledaš se u oči...

Fudbal -

Trener fudbalskog kluba Crvena zvezda Dejan Stanković rekao je da njegovoj ekipi nije bilo lako u današnjoj pobedi nad Partizanom i da se fenomenalno oseća.

"Kada se dobije, dosta je lakše. Ali, da je bilo lako, nije bilo lako. Derbi nosi svoje, uvek će i nositi. Uvek će biti čarki, tuge i sreće. Ali, zato je takav derbi, treba da ga čuvamo", rekao je Stanković novinarima.

Zvezda je kao domaćin pobedila Partizan sa 1:0 i osam kola pre kraja približila se osvajanju nove titule šampiona Srbije.

"Ja sam neko ko je realan. Plus devet je bilo mnogo. Plus 12 je još više, ogromna razlika. Na putu smo da tu prednost zadržimo. Treba već na sledećoj utakmici da se potvrdi. Bilo bi za početnike da dobiješ derbi, a posle njega izgubiš", kazao je Stanković.

Stanković je naveo da sezona može da bude još bolja i da se Zvezda neće zaustativi.

"Dok nema matematike, sigurno se nećemo opuštati. Tu je i Kup. Ako prodjemo, čeka nas i finale. Cilj nam je da moramo da damo sve od sebe do 25. maja, da ne spuštamo gard. Želim da izgledamo kao u drugom poluvremenu", kazao je Stanković.

Istakao je da se lično "fenomenalno oseća" posle pobede u "večitom" derbiju.

"Osećam se fenomenalno. Bilo mi je mnogo teško, pogotovo u prvom poluvremenu. Znao sam da će biti teško, ali nisam znao da će biti baš toliko teško. Lično mi mnogo znači, pogotovo reakcija na poluvremenu, naša priča, pogledaš se u oči...", rekao je Stanković.

Kada je reč o utakmici, Stanković je rekao da je Partizan izgledao bolje u prvom poluvremenu.

"Partizan je dosta bolje izgledao u prvom poluvremenu, ali smo bili spremni za to, za dva poluvremena, što se i videlo. Čestitam momcima, dali su sve od sebe, pogotovo nemanja Milunović koji je bio povredjen", naveo je trener crveno-belih.

Stanković je ocenio da su na poluvremenu utakmicu prelomili "mirnoća, 'personaliti' i hrabrost".

Upitan je da li je lepše pobediti u derbiju kao igrač ili trener, na šta je rekao:

"Teže se preživi utakmica kao trener, 100 puta. Kao igrač si akter i ne vidiš sve šta se dešava. Van terena je mnogo gore, ali i mnogo lepše kad se završi".

Zvezda će rivala u polufinalu Kupa Srbije dobiti na žrebu u petak, a Stanković je rekao da ne bi otpisivao nijednu ekipu jer se igra jedna utakmica i dodao da nema želju kada se radi o protivniku.

Kurir sport / A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track