BORAC IZ ČAČKA NEGIRA NAMEŠTANJE UTAKMICA: Naši igrači mogu na poligraf!
Foto: Superliga.rs

SKANDAL U SRPSKOM FUDBALU

BORAC IZ ČAČKA NEGIRA NAMEŠTANJE UTAKMICA: Naši igrači mogu na poligraf!

Fudbal -

Evropska kuća fudbala (UEFA) sumnja da je nekoliko utakmica u srpskom fudbalu namešteno, a jedan od kluba na koje je sumnja bačena i Borac iz Čačka koji se posle svega oglaiso saopštenjem.

Fudbalski savez Srbije u nedelju je potvrdio da postoji sumnja Evropske fudbalske federacije (UEFA) u vezi ishoda određenih mečeva u Srbiji, a isplivao je i spisak utakmica za koje se sumnja da su nameštene.

Pod optužbom su prvoligaši Železničar iz Pančeva i Borac iz Čačka, koji se oglasio saopštenjem u kom negira bilo kakvu povezanost sa nameštanjem.

Saopštenje Borca iz Čačka vam prenosimeo u celosti:

"Kao klub smo pogođeni tim sumnjama i optužbama uzdrmani jer Borac Čačak jeste bio i sada je u finansijskoj i rezultatskoj krizi, ali nikad se nije bavio nečasnim radnjama, bodove je gubio i osvajao isključivo odnosom na terenu. Sumnja da smo učestvovali u nameštanju utakmice temelji se na površnim i nejasnim činejicama za neku takvu vrstu optužbe, koja direktno urušava integritet kluba i zaposlenih.

Stadion kraj Morave, Borac Čačak, fudbal
foto: boracfk.com

Mišljenja smo da se takve optužbe temelje isključivo na provokaciji prema našem klubu, a trojica igrača koja su sumnjiva lica oličenje su poštenja, ne samo oni nego i porodice iz kojih potičiju. Činjenice koje izazivaju sumnju prema nama su površne, da ne kažemo smešne jer pad kvote na određene timove u našoj ligi je normalna i redovna stvar, bukvalno svako kolo gotovo na svim utakmicama.

Zbog svega, da bismo se kao klub ogradili od tih kladioničarskih kombinacija, predlažemo institucijama UEFA ili FSS da organizuju poligrafsko ispitivanje za našu trojicu igrača i za glavnog sudiju. Sve činjenice ukazuju na to da je sudija isključivo krivac za naš poraz, naravno pored naše igre, ali već smo pokazali u tekućem prvenstvu u kakvoj smo formi", zaključuje se u saopštenju Borca iz Čačka.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track