VISOKI DEČANI ČUVAJU SRPSKE FUDBALERE: Igrači Železničara iz Pančeva na dresovima nose srpsku svetinju sa Kosova!
Foto: Instagram

hit priča

VISOKI DEČANI ČUVAJU SRPSKE FUDBALERE: Igrači Železničara iz Pančeva na dresovima nose srpsku svetinju sa Kosova!

Fudbal -

Sveti Kralj Stefan Dečanski čuvar fudbalera iz Banata

Sveštenstvo manastira Visoki Dečani na Kosovu i Metohiji s ponosom je objavilo da slika ove velike srpske svetinje sa Kosova i Metohije krasi dresove Železničara iz Pančeva.

- Članovi fudbalskog kluba Železničar iz Pančeva posjetili su Visoke Dečane 2017. godine i tada uzeli za slavu njihovog kluba Sv. Kralja Stefana Dečanskog. Na stadionu imaju veliku fotografiju Dečana, koju takođe nose igrači na rukavima dresova - napisali su monasi ispod objave na društvenim mrežama.

Železničar iz Pančeva takmiči se u drugom rangu takmičenja, tačnije u Prvoj ligi Srbije. Trenutno se nalaze na osmoj poziciji sa 37 bodova.

Čelnici Železničara su 2017. godine posetili manastir Srpske pravoslavne crkve Visoki Dečani na Kosovu i Metohiji. Tada su za slavu kluba uzeli Svetog Stefana Dečanskog koji se proslavlja 24. novembra kao Mratindan. Takođe, velika slika manastira Visoki Dečani krasi stadion SC Mladost u Pančevu.

Od poznatijih fudbalera za Železničar igraju nekadašnji centarfor Crvene zvezde Predrag Sikimić, kao i bivši omladinac, sada na kaljenju u Pančevu Marko Konatar. Trener je dobro poznati Dragan Aničić, nekadašnji strateg Mačve iz Šapca i Voždovca. Od poznatijih igrača tu su još Aleksandar Mirkov, Milan Tomić, Jordan Jovanović i Luka Stojanović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track