ZVEZDA UPISALA 20. POBEDU U NIZU: Crveno-beli promašili 2 penala, ali na kraju ipak savladali Radnik posle velikog preokreta VIDEO
Foto: Starsport

SUPERLIGA

ZVEZDA UPISALA 20. POBEDU U NIZU: Crveno-beli promašili 2 penala, ali na kraju ipak savladali Radnik posle velikog preokreta VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras Radnik sa 2:1, u 32. kolu Super lige Srbije.

Zvezda je imala priliku da povede u 24. minutu, ali Filipo Falko nije iskoristio penal.

Prednost Radničkom u 34. minutu doneo je Uroš Milovanović.

Seku Sanogo je izjednačio u 54. minutu, a Zvezda potom nije iskoristila još jedan jedanaesterac.

Promašio je Mirko Ivanić u 72. minutu.

Ivanić je ipak dao gol u 85. minutu i doneo Zvezdi pobedu na stadionu "Rajko Mitić".

Crvena zvezda je prva na tabeli srpskog prvenstva sa 92 boda.

Radnik ima 48 bodova i nalazi se na petom mestu u Super ligi Srbije.

1 / 8 Foto: Starsport

Tok meča:

Kraj meča!

90. minut - Utakmica je produžena za tri minuta.

86. minut - GOOOOOL! Zvezda je na kraju uspela da probije bedem gostiju nakon sjajne akcije koju je završio Mirko Ivanić.

82. minut - Probao je sada Vukanović posle centaršuta Nikolića, ali pravo u Ranđelovića koji se sjajno postavio i ovog puta. Ovaj golman igra utakmicu života.

72. minut - Ponovo je Ranđelović odbranio penal, sada Mirku Ivaniću.

72. minut - PENAL za Zvezdu! Ušao je po levoj strani Bakajoko, i pao posle kontakta sa igračima Radnika, sudija je pokazao na belu tačku.

70. minut - U igru je ušao Bakajoko.

64. minut - Neverovatna odbrana Ranđelovića koji je skinuo zicer domaćima, po ko zna koji put. Čuda pravi rezervni golman Radnika na Marakani.

60. minut - STATIVA - Crveno-beli su su pogodili okvir gola posle sjajne akcije, u nastavku je šansu imao Pavkov, ali promašio je čitav gol dok je Ranđelović bio na zemlji.

58. minut - Izbio je Pavkov sam ispred Ranđelovića, probao da ga lobuje, ali promašio je ceo gol. Propala je kolosalna šansa za domaće.

56. minut - Trener gostiju ubacio je u igru najboljeg igrača Makarića.

54. minut - GOOOOOOOL -Zvezda je izjednačila posle kornera. Veliki broj igrača je zakačio loptu u gužvi, ne zna se još uvek strelac gola.

52. minut - Probao je Falćineli glavom posle centaršuta Ivanića sa leve strane, ali pogodio je pravo u Radnđelovića.

50. minut - Probao je iz daljine Vejko Nikolić, ali lopta ide daleko preko prečke.

46. minut - Počeo je drugi deo igre. U igru su ušli Pavkov, Vukanović i Milunović umesto Pankova, Falkaa i Gavrića.

Završen je prvi deo igre.

48. minut - Probao je sada glavom Gavrić posle centaršuta Gobeljića, bio je to šut pod prečku, ali odlična nova odbrana Stefana Ranđelovića.

45. minut - Odličan pokušaj Falćinelija makazicama, ali sjajna odbrana Ranđelovića.

44. minut - Probao je Falćineli iz okreta posle centaršuta Ivanića, ali promašio je čitav gol.

42. minut - Ponovo su probali crveno-beli iz daljine da iznenade Randđelovića, ali ovog puta je Sanogo bio veoma neprecizan.

35. minut - GOOOOOOOL - Milovanović postiže drugi gol u sezoni, a nakon užasne greške Pankova. Nije mu bilo teško da predribla Borjana i postigne pogodak.

27. minut - Žuti karton sada za Bajinovića.

25. minut - Falko je promašio penal, tačnije golman Rađenović, koji je pre par minuta u ušao u igru umesto Kostića, sjajno je odbranio šut Italijana.

24. minut - PENAL za Zvezdu!

16. minut - Falko je sada probao, ponovo sa ivice šesnaestra, ali lopta ide preko gola. Kostić zbog napušta igru zbgo povrede zadobijene u duelu sa Sanogom.

12. minut - Gavrić je izbio sam po levoj strani ispre Kostića, probao desnom po zemlji, ali odična nova odbrana golmana gostiju koji je ponovo pokazao klasu.

11. minut - Pokušaj Gavrića sa dvadesetak metara, ali siguran je Kostić.

8. minut - Žuti karton za Sanoga zbog starta nad golmanom Kostićem.

5. minut - Probao je ponovo Ivanić, sada sa ivice šesnaesterca, dobro je odbranio Kostić i loptu izbacio u korner.

3. minut - Sjajna prilika za Zvezdu. Ivanić je probio po levoj strani, savladao golmama gostiju, ali loš je zahvatio loptu pa je sa linije izbio igrač Radnika. Imali su u nastavku novu šansu crveno-beli iz kornera, ali siguran je bio golman gostiju.

Na severnoj tribini razvijen je veliki transparent dok se sa razglasa čuje navijačnje Delija.

Delije
foto: Zvezda.rs

1. minut - Utakmica je počela.

Sastavi:

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Degenek, Pankov, Rodić - Sanogo - Gavrić, Nikolić, Falko, Ivanić - Falčineli.

RADNIK: Kostić, Jokić, Radmanovac, Bogdanovski, Lukić, Danoski, Stamenković, Biber, Stojanović, Milovanović, Bainović.

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je da će njegova ekipa ići na pobedu protiv Radnika i u predstojećem prvenstvom meču i u polufinalu Kupa Srbije.

"Ne bih bio zadovoljan remijem u prvenstvu, nema razloga da igramo na nerešen rezultat, nikada nismo ni išli na remi otkako sam ja ovde. Ne bi se ni momci složili sa mnom da se ide na remi... Idemo sutra na pobedu, izaći će najjači sastav, nema razloga da bilo koga odmaramo i bilo šta kalkulišemo", rekao je Stanković.

Fudbaleri Zvezde sutra dočekuju Radnik, u utakmici 32. kola Super lige Srbije, a već u sredu će ponovo protiv Surduličana, ali u polufinalu Kupa Srbije.

"Godinu dana igramo u ritmu nedelja-sreda, tako da su momci navikli i stopostotno su spremni, fokusirani i koncentrisani. Idemo na pobedu sutra i u sredu, nama su ciljevi jasni", istakao je Stanković.

Govoreći o najboljem strelcu Radnika i Super lige Milanu Makariću, Stanković je naveo da ga veoma poštuje i dodao da nije lako postići 20 golova.

"Svako ko dođe na Marakanu želi da se pokaže, dokaže i istakne. Tako će biti i sutra, nema razloga da ne bude i treba tako da bude... Nije lako postići toliko golova, moraš da imaš i momke koji rade za tebe i spremni su da se žrtvuju za ekipu da bi izbacili jednog pojedinca", rekoa je Stanković.

"Uvek vodimo računa o najboljima u protivničkim ekipama, gledamo da im 'odsečemo' ono što je najbolje i da ih 'stavimo' u problem, da na površinu izađu njihove mane, a ne vrline, tako će biti i sutra", dodao je trener Zvezde.

Stanković je rekao i da je Aleksandar Katai "dokazao i pokazao šta znači biti lider".

"Neko je lider ako ima, pre svega, odgovarajuće ponašanje i odnos prema saigračima, klubu, način treninga. E, to je lider, a to je Katai. Uradio je ove godine neverovatan posao za momke, klub i sebe, treba samo tako da nastavi. Šta bi bilo da je igrao ona dva meseca koja je pauzirao zbog povrede, sigurno bi imao bolju statistiku jer je Katai vanserijski igrač", zaključio je Stanković.

Utakmica 32. kola između Zvezde i Radnika igra se sutra od 19.00 na stadionu "Rajko Mitić"

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track