KOJA JE ULOGA LEBRONA DŽEJMSA U OSNIVANJU SUPERLIGE? NBA košarkaš je pre samo mesec dana uložio ogroman novac!
Foto: Profimedia

ozbiljna lova u igri

KOJA JE ULOGA LEBRONA DŽEJMSA U OSNIVANJU SUPERLIGE? NBA košarkaš je pre samo mesec dana uložio ogroman novac!

Fudbal -

Osnivanje Superlige od strane 12 moćnih klubova i dalje je svetska tema broj jedan.

Strasti se ne smiruju posle odluke Reala, Barselone, Atletika, Juventusa, Intera, Milana, Mančester sitija, Liverpula, Mančester junajteda, Čelsija, Arsenala i Totenhema da naprave svoju privatnu ligu.

Ogromna većina javnosti je apsolutno protiv zamisli ovakve lige, ali među njima se ne nazali Lebron Džejms. Jedan od najboljih košarkaša je itekako povezan sa ovom pričom.

Džejms je, naime, jedan od manjinskih vlasnika Liverpula, a amerikanizovani pristup sportu je nešto na čemu Lebron radi kroz svoju kompaniju "Red bird".

Vlasnik Liverpula je američka "Fenvej grupa". Ona je 2010. godine kupila klub od Amerikanaca Džordža Džileta i Toma Hiksa, koji se nisu proslavili kao vlasnici. "Fenvej grupa" je vlasnik i bejzbol kluba Boston Red soks.

Upravo je u ovoj kompaniji Lebron Džejms postao manjinski vlasnik, i to pre samo mesec dana, tačnije sredinom marta ove godine.

Džejms od 2011. godine ima dva odsto deonica Liverpula, koji je kupio za oko pet miliona evra. Sada je Džejms, zajedno sa partnerom Maverikom Karterom, kroz firmu "Red bird" uvećao taj ulog. Prema saopštenju Fenvej grupe, Lebronova firma je ušla sa 750 miliona dolara investicija u sport, pre svega u Fudbalski klub Liverpul.

Iz gore navedenog je jasno da slavni košarkaš itekako imao interesa da Superliga zaživi, ali na njegovu žalost projekat je propao.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track