OGLASIO SE I MIHA: Evo šta kaže o novoformiranoj Superligi bogatih!
Foto: Profimedia

Nepravda

OGLASIO SE I MIHA: Evo šta kaže o novoformiranoj Superligi bogatih!

Fudbal -

Glas protiv Superlige bogatih evropskih klubova digao je i Siniša Mihajlović.

Miha je iz prve ruke osetio kako klub koji je finansijski mnogo zaostaje za evropskom velikanima može čak da se okiti titulom šampiona Starog kontinenta. Zato je njegov stav logičan.

- Osnivanje ovakve lige je to loša stvar. Fudbal je najvoljeniji i najpopularniji sport upravo zbog toga što ponekad "mali" klubovi mogu da naprave iznenađenje i pobede velike - istakao je Mihajlović, prenosi Korijere delo Bolonja.

Jaz izmeđi bogatih i siromašnih ionako je sve veći, a Superliga će ga dodatno produbiti.

Superliga, Liverpul, navijači
foto: Profimedia

- Očekujem da bogati postanu još bogatiji, a siromašni siromašniji. To nije u duhu sporta. Razmišljanje gde se sve vrti oko novca mi se uopšte ne dopada. To oduzima mogućnost da se klubovi nadmeću.

Jedan od glavnih argumenata osnivača Superlige, a da to nije novac, je činjenica da fudbal postaje sve manje atraktivan i da je zato potreban veći broj jakih utakmica.

Siniša Mihajlović
foto: AP

- Naravno da je uvek lepo gledati velike utakmice, ali ja bih isto razmišljao i da sam trener Juventusa, Intera ili Milana. Šta dalje da radimo? Razlika među klubovima postaje sve veća, jer Bolonja dobija 30.000.000 evra, a oni 300.000.000. Da li u takvoj situaciji možete zamisliti da Lester ponovo postane šampion? - zaključio je trener Bolonje Siniša Mihajlović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track