PROCURILI NOVI DETALJI UGOVORA ČLANOVA SUPERLIGE: Barseloni za takmičenje treba dozvola ostalih, Laporta sazvao HITAN sastanak
Foto: Profimedia

drama

PROCURILI NOVI DETALJI UGOVORA ČLANOVA SUPERLIGE: Barseloni za takmičenje treba dozvola ostalih, Laporta sazvao HITAN sastanak

Fudbal -

Učestvovanje Barselone u novoj fudbalskoj Superligi Evrope moglo bi biti uslovljeno odobrenjem njenih članova, javili su večeras španski mediji.

Katalonska televizija TV3 izvestila je da ugovor koji je predsednik Barselone Đoan Laporta potpisao sa ostalih 11 klubova osnivača sadrži klauzulu koja klubu dopušta odustajanje od sporazuma ako se njegovi članovi ne slože, prenosi agencija Hina.

Ronald Kuman
foto: Profimedia

Španci navode da se Laporta u utorak sastao sa trenerom Ronaldom Kumanom kako bi mu objasnio stajalište kluba o Superligi i da je za sutra dogovorio razgovor sa Lionelom Mesijem, Djerarom Pikeom, Serhijem Buskecom i Serhijem Robertom.

Barselona nije bila odmah dostupna za komentar ove vesti.

Španski fudbalski velikan jedan je od 12 klubova koji su u nedelju objavili da osnivaju novo takmičenje, Superligu, u kojoj bi učestvovalo 20 klubova.

Barselona
foto: epa

Dogovor o pokretanju Superlige postigli su Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid, Arsenal, Čelsi, Totenhem, Liverpul, Mančester siti i Mančester junajted, Juventus, Milan i Inter.

Bi-Bi-Si je večeras objavio da su Siti i Čelsi odustali od Superlige.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track