KUMAN UDARIO PO UEFA: Potrebne su reforme u fudbalu, manji broj utakmicA!
Foto: Profimedia

IZJAVA

KUMAN UDARIO PO UEFA: Potrebne su reforme u fudbalu, manji broj utakmicA!

Fudbal -

Trener fudbalera Barselone Ronald Kuman kritikovao je danas Evropsku fudbalsku uniju (Uefa) uz ocenu da su potrebne reforme u fudbalu, poput manjeg broja utakmica.

"Slažem se sa (trenerom Mančester sitija Pepom) Gvardiolom kada je u pitanju broj utakmica koje igrači moraju da odigraju tokom sezone. Previše je, nemoguće je", rekao je Kuman, a preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Barselona je uz Real Madrid i Juventus, ostala jedan od osnivača Superlige Evrope, takmičenja koje je u protekla dva dana napustilo čak devet ekipa osnivača.

Superligu su napustili prvo Mančester siti i Čelsi, zatim Mančester junajted, Arsenal, Totenhem i Liverupul, a danas i Atletiko Madrid, Inter i Milan.

Kuman je dodao i da danas svi pričaju o Superligi, a da Uefa ne obraća pažnju na igrače.

"Jedino do čega im je stalo je novac. U Primeri je isto. Pogledajte raspored. Sutra igramo u 22.00, jednostavno moramo da zaštitimo igrače", rekao je 58-godišnji trener.

Holandski trener je rekao i da je razgovarao sa predsednikom kluba o novoj ligi, uz ocenu da najviše želi ono što bi bilo dobro za klub.

"Ja nisam portparol kluba. Moj posao je da se pripremim za utakmicu. Moramo da vidimo kako će se sve odvijati. Mi samo želimo ono što je najbolje za klub, ali ako neko mora da govori o ovoj temi, to je predsednik", zaključio je Kuman.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track