Najnovije vesti

NEĆETE VEROVATI KOLIKU PLATU IMA ČEFERIN U UEFA: Slovenac je prošle godine zaradio 2.200.000 evra!
Foto: Beta

ludilo mozga

NEĆETE VEROVATI KOLIKU PLATU IMA ČEFERIN U UEFA: Slovenac je prošle godine zaradio 2.200.000 evra!

Fudbal

Enormna primanja predsednika Evropske kuće fudbala u vreme koronakrize

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin dobio je bitku sa najbogatijim klubovima sveta, tako što je uspeo da uguši pobunu i spreči pokretanje Superlige. Međutim, u javnost je isplivala njegova ogromna plata u UEFA koja iznosi 2,2 miliona evra.

Aleksandar Čeferin
foto: Marina Lopičić

Ovako enormna primanja se svakako kose sa demagogijom koju je Aleksander Čeferin prosipao poslednjih dana govoreći o novcu i bogatim klubovima. Pre nekoliko dana prvi čovek pobunjenika Florentino Perez, predsednik Reala iz Madrida rekao je da bi bilo zanimljivo da Evropa otkrije koliku platu ima Čeferin.

Istraživački portal "Calcio & finanza" otkrio je da je Aleksandar Čeferin samo prošle godine i to u vreme velike krize izazvane kovidom na ime godišnje plate u UEFA podigao 2.200.000 evra!!! A, to je 450.000 evra više u odnosu na platu koju je primio 2019. godine. 

Slaviša Kokeza, Aleksandar Čeferin
foto: Starsport©

Slovenac nije jedini čija je plata narasla u UEFA tokom pandemije koronavirusa. Generalni sekretar Grk Teodor Teodoridis prihodovao je 1.230.000 evra, odnosno 164.000 evra više u odnosu na sezonu pre. Zanimljivo, članovima Izvršnog odbora plata je smanjena za 20% upravo zbog koronakrize.

Kurir sport/Calcio & finanz

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...