STANOJEVIĆ BLIZU ULASKA U LEGENDE: Trener Partizan u prilici na izjednači rekord Ilješa Špica i Slaviše Jokanovića!
Foto: Starsport©

lepa niska trofeja

STANOJEVIĆ BLIZU ULASKA U LEGENDE: Trener Partizan u prilici na izjednači rekord Ilješa Špica i Slaviše Jokanovića!

Fudbal -

Strateg crno-belih ima priliku da obogati kolekciju trofeja ukoliko trijumfuje u Kupu Srbije

Sedmim uzastopnim plasmanom ekipe u finale Kupa Srbije, igrači Partizana su omogućili svom treneru Aleksandru Stanojeviću da za mesec dana, a potom i do kraja ove kalendarske godine, postigne i neka lična ostvarenja koja će ostati zapisana za sva vremena.

Tačno pre dva meseca (21.02.2021.), na prvenstvenoj utakmici protiv surduličkog Radnika u Humskoj, današnji šef struke crno-belih je jubilarni 100. put vodio Partizan u takmičarskim utakmicama. Ta brojka se nakon polufinala Kupa Srbije 2020/21 u Novom Sadu popela do „kote 111“, a Aleksandar Stanojević se sa njom trenutno nalazi na 8. mestu večne liste.

Partizan
foto: www.partizan.rs

Ljubiša Tumbaković je nenadmašan, sa devet odličja (šest titula, tri kupa) kategorija za sebe, dok po četiri pehara imaju Slaviša Jokanović (dve duple krune, 2008. i 2009) i Ilješ Špic (titule 1947, 1949, kupovi 1947, 1952). Ako bi Aleksandar Stanojević savladao večitog rivala – a još se ne zna na kom terenu će se igrati finale – poravnao bi se sa Jokanovićem i Špicom.

Ljubiša Tumbaković
foto: Profimedia

Odmah iza njih se trenutno nalazi upravo sadašnji trener, Aleksandar Stanojević, koji će 25.05.2021. u finalu Kupa Srbije 2020/21 imati priliku da se trofejno potpuno izjednači sa svoja dva velika prethodnika.

Slaviša Jokanović
foto: EPA/Andy Rain

Velikom pobedom u Novom Sadu i plasmanom u finale Kupa Srbije, Partizan će do kraja sezone odigrati ukupno još sedam utakmica – najpre šest prvenstvenih u periodu 25.04/19.05.2021, nakon čega će 25. maja biti odigrano finale kupa i time biti spuštena zavesa na sezonu 2020/21.

Sezona 2021/22 će početi u julu mesecu. U Evropi je potrebno uspešno prebroditi tri kvalifikaciona kola (šest utakmica) kako bi se izborio plasman u grupnu fazu Lige konferencija, u kojoj se do kraja kalendarske godine igra takođe šest utakmica.

Kurir sport/www.partizan.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja