IZ DRUGE LIGE U CRVENU ZVEZDU: Ko je Petar Stanić, potencijalno pojačanje crveno-belih i momak koji podseća na Sergeja!
Foto: Fejsbuk Printskrin

bonus pojačanje

IZ DRUGE LIGE U CRVENU ZVEZDU: Ko je Petar Stanić, potencijalno pojačanje crveno-belih i momak koji podseća na Sergeja!

Fudbal -

Igra na poziciji ofanzivnog veznog, krasi ga jak šut i fudbalska inteligencija

Crvena zvezda se ozbiljno sprema za predstojeći prelazni rok. Kao u dobra stara vremena, pored fudbalskih kapitalaca na Marakanu će dolaziti i oni neafirmisani. Jedan od takvih je Petar Stanić, fudbaler Železničara iz Pančeva koji ima samo 19 godina.

Rekli su u Crvenoj zvezdi da će njihova skauting služba u Srbiji i regionu morati da posveti veliku pažnju mladim igračima. U izveštaju koji je donet pred Zvezdana Terzića i Mitra Mrkelu našlo se nekoliko imena, a jedno koje je izazvalo pažnju jeste - Petar Stanić. Vezni fudbaler koji je rođen 2001. godine došao bi na Marakanu i bio jedan od ključnih bonus igrača u narednoj sezoni. Ujedno, dobio bi priliku da opravda talenat i nametne se stručnom štabu.

Petar Stanić nekoliko puta je bio biran za igrača kola u Prvoj ligi Srbije, postigao je četiri golai upisao isto toliko asistencija. Uzdanica je Železničara i trenera Dragana Aničića.

Poznavaoci prilika u Prvoj ligi Srbije kažu da Petar Stanić neodoljivo podseća na Sergeja Milinkovića Savića, da ima dug korak, snažan i precizan šut i lucidnost pasa, da je veoma snažan u duelu i jak na lopti, i ono što je najvažnije fudbalski inteligentan.

Sergej Milinković-Savić
foto: EPA/ Angelo Carconi

Ponikao je u OFK Beogradu gde je prošao skoro sve kategorije. U seniorskom fudbalu debitovao je u dresu Dinama iz Pančeva iz kojeg je prošlog leta prešao u Železničar. Ima nadimak Peki i najbolje se snalazi na poziciji ofanzivnog veznog igrača, mada mu nije strano da igra i po boku.

Navodno, za njega je zainteresovan i Osijek, hrvatski prvoligaš, klub koji je zahvaljujući kapitalu iz Mađarske (nešto slično kao kod nas TSC) postao dominantan uz zagrebački Dinamo. Nekoliko puta su ga gledali skauti iz Hrvatske, čak bili spremni i da plate obeštećenje od 100.000 evra kako bi ga doveli. Ipak, srce je odlučilo, a ono kaže Crvena zvezda.

Marko Lazetić
foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Uz Petra Stanića, što se tiče mladih igrača u Crvenoj zvezdi računaju i na golmana Miloša Gordića koji je imao fantastinu sezonu u Mačvi iz Šapca. Tu su i Zvezdini klinci koji igraju za Grafičar Marko Lazetić i Nikola Stanković, dok još nije poznato šta će biti sa Andrijom Radulovićem. Predvodnici mladih, tačnije bonus igrača, naredne sezone biće Strahinja Eraković i Željko Gavrić, ukoliko ovog leta brzonogo krilo ne napusti Marakanu.

Kurir sport / A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track