LEGENDA EX YU FUDBALA PREŽIVEO INFARKT: Semir Tuce hitno operisan u Švajcarskoj!
Foto: Youtube Printscreen

As veleža

LEGENDA EX YU FUDBALA PREŽIVEO INFARKT: Semir Tuce hitno operisan u Švajcarskoj!

Fudbal -

Operacija je bila uspešna i bivši as se oseća dobro

Nekadašnji fudbaler mostarskog Veleža Semir Tuce doživeo je infarkt posle kojeg je hitno prebačen u operacionu salu na klinici u švajcarskom gradu Krinsu.

Zahvat je, prema izveštajima švajcarskih medija, prošao uspešno, tako da se pedesetosmogodišnji Tuce oseća dobro.

Rođen je 11. februara 1964. u Mostaru. Bio je jedan od majstora fudbalske igre u bivšoj Jugoslaviji, poznat po svojoj ubojitoj levici i brzini. Ostao je veran Veležu iz Mostara, uprkos činjenici da su ga u svojim redovima hteli svi klubovi nekadašnje "velike četvorke" SFRJ. Sa Veležom je osvojio Kup 1986. godine.

Godine 1990. odlazi u Lucern za rekordnih 1.900.000 franaka i za kratko vreme postaje prva violina kluba. Publika mu skandira kao pod Bijelim brijegom. Pruža nezaboravne igre, a klub 1992. godine osvaja Kup Švajcarske.

Po prestanku karijere odlučio je da ostane da živi u Švajcarskoj. Distancirao se od fudbala, a švajcarsku penziju je zaradio posle teške povrede kuka 1995. pred kraj karijere.

⏳Vremeplov? ? Jugoslavije ?⚪? 1988 ?? ⚽? Zvonimir Boban ?? ⚽? Semir Tuce ?? ⚽? Dragan Stojković ?? ⚽? Vladislav Đukić ?? ⏳ Grande Jugosloveni - Klasa vremena ⚽ ?⚪?

Posted by Fudbal:Sp,Ep,kroz istoriju-navijači/ce on Уторак, 09. јун 2020.

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je sedam utakmica i dao dva gola.

Kurir sport / A. R

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track