ZVEZDA PITALA ZA JOŠ JEDNOG KAPITALCA: Nemanja Radoja bi mogao da bude bingo za Ligu šampiona!
Foto: Printskrin/Instagram

ne šale se

ZVEZDA PITALA ZA JOŠ JEDNOG KAPITALCA: Nemanja Radoja bi mogao da bude bingo za Ligu šampiona!

Fudbal -

Čelnici crveno-belih razmišljaju da oforme moćnu ekipu za narednu sezonu

Crvena zvezda želi da napravi moćnu ekipu za narednu sezonu, kako bi napala i izborila plasman u Ligu šampiona. Aleksandar Dragović i Aleksandar Prijović su prioriteti, a još jedan od kapitalaca mogao bi biti Nemanja Radoja.

Nekadašnji fudbaler Vojvodine koji sa uspehom već sedam godina igra u španskoj La Ligi nalazi se na listi potencijalnih pojačanja Crvene zvezde, saznaje Kurir. Čelnici prvaka već su se raspitivali o mogućnostima angažovanja proverenog zadnjeg veznog. Valja podsetiti da je Radoja i ranijih godina bio dovođen u vezu sa Crvenom zvezdom.

Nemanja Radoja
foto: Profimedia

Nemanja Radoja ima još godinu dana ugovora sa Levanteom, pa bi za njega trebalo platiti obeštećenje od najmanje milion evra. To je ona začkoljica koja bi mogla da pokvari posao Crvenoj zvezdi, ali u klubu su spremni za pregovore sa Špancima i srpskim fudbalerom.

Nemanja Radoja (28) otišao je iz Vojvodine u Seltu 2014. godine za 900.000 evra, za koju je potpisao petogodišnji ugovor. Sama činjenica da već sedam godina igra u Španiji jasno govori o njegovim kvalitetima.

Nemanja Radoja
foto: Celtavigo.net

Za ekipu iz Galicije odigrao je skoro 150 utakmica u svim takmičenjima, ali je na kraju na neslavan način napustio Vigo. Kako nije želeo da produži ugovor po ponuđenim uslovima, klub ga u poslednjoj godini ugovora sklonio iz tima. Krajem avgusta 2019. potpisao je ugovor na tri godine sa španskim prvoligašem Levanteom, i to kao slobodan igrač.

Srbija, Evropsko Prvenstvo, Nemanja Radoja

Za najbolju reprezentaciju Srbije debitovao 15. novembra 2016. u prijateljskom meču protiv Ukrajine (0:2) u Harkovu. A, upisao je još jednu utakmicu, u pobedi nad Moldavijom 3:0. Valja istaći da ga je u nacionalni tim pozvao tadašnji selektor Slavoljub Muslin.

Poseban prioritet za Crvenu zvezdu biće pojačanja na pozicijama bekova, kako bi Milan Gajić i Milan Rodić imali ozbiljne alternative.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track