DERBI KOJI PAMTE SVI, PARTIZANOVCI SLAVE, ZVEZDAŠI U NEVERICI: Lukačeva dva penala, bomba Drinčića, gol Mrđe i volej Kojića! VIDEO
Foto: Printskrin

istorija

DERBI KOJI PAMTE SVI, PARTIZANOVCI SLAVE, ZVEZDAŠI U NEVERICI: Lukačeva dva penala, bomba Drinčića, gol Mrđe i volej Kojića! VIDEO

Fudbal -

Neke sportske događaje jednostavno nije moguće zaboraviti, a jedna od takvih utakmica odigrana je na današnji dan 2014. godine.

Crvena zvezda bila je u seriji od 15 uzastopnih trijumfa i imala šest bodova viška pred to 26. kolo šampionata, pa se pričalo da bi u Humskoj na 146. derbiju mogla da overi titulu.

Ali, derbi je ispričao drugačiju priču, a apsolutni junak nad junacima bio je golman Partizana Milan Lukač, koji je zaustavio dva penala rivalima. Najpre Milošu Ninkoviću u 25, a zatim i Nikoli Mijailoviću deset minuta kasnije.

Crno-beli su poveli projektilom Nikole Drinčića samo dva minuta nakon prvog jedanaesterca za Crvenu zvezdu, da bi Dragan Mrđa u 56. minutu poravnao rezultat.

Sve je ličilo na remi po meri crveno-belih, ali se prolavio rezervista Nemanja Kojić, koji je uhvatio "nemoguć" volej i zatresao mrežu večitog rivala. Za pobedu i neizvesnu završnicu prvenstva, u kojoj je Zvezda sačuvala bod prednosti i odnela titulu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja