SVETSKI REKORDER SA 33 GODINE: Sa Lapcigom je činio čuda, a sada za 25 miliona evra seda na klupu Bajerna
Foto: Profimedia

bavarci potvrdili

SVETSKI REKORDER SA 33 GODINE: Sa Lapcigom je činio čuda, a sada za 25 miliona evra seda na klupu Bajerna

Fudbal -

Trener fudbaler Lajpciga Julian Nagelsman će od naredne sezone sedeti na klupi Bajerna iz Minhena, potvrdio je taj klub, uz informaciju da je ugovor potpisan na pet godina, i stupa na snagu od 1. jula 2021.

Nagelsman ima samo 33 godina, a pre samo četiri poneo je epitet najboljeg trenera u Nemačkoj,da bi prethodne sezone doveo Lajpcig do polufinala Lige šampiona.

Transfer čoveka koji je ne tako davno dovođen u vezu sa Liverpulom ili Totenhemom vredan je 25 miliona evra i predstavlja svetski rekord kada su u pitanju treneri. Do sada je rekord bio transfer Andre Viljaš Boaša iz Porta u Čelsi za 15 miliona, a treći je prelazak Brendana Rodžersa iz Seltika u Rendžers za 10 miliona evra.

Interesanto je da ovo nije prvi put da se za transfer Nagelsmana plaća obeštećenje, pošto je pre pet godina Lajpcig Hofenhajmu platio pet miliona evra.

U priču o novom treneru Bajerna, dodajmo i to da je aktuelni strateg Bavaraca Hansi Flik među najozbiljnijim kandidatima da na mestu selektora reprezentacije Nemačke nasledi odlazećeg Joakima Leva.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track