NAJBOLJI, A NEMA GA NIGDE: Mbape u zemlju propao, ni gol, ni asistencija, čak je i GOLMAN Sitija više puta PIPNUO LOPTU od njega!
Foto: Profimedia

debakl

NAJBOLJI, A NEMA GA NIGDE: Mbape u zemlju propao, ni gol, ni asistencija, čak je i GOLMAN Sitija više puta PIPNUO LOPTU od njega!

Fudbal -

Kilijan Mbape jedan je od najboljih fudbalera današnjice, veliki je broj onih koji će reći i da je najbolji, ali to nismo videli na terenu u prvom duelu polufinala Lige šampiona sa Mančester sitijem.

Očekivalo se da Mbape bude prva zvezda utakmice, ali se na terenu uopšte nije video. Ali, uopšte! Proveo je na terenu 90 minuta, nije postigao gol, nije asistirao nijednom, ma nijednom nije ni šutnuo ka golu rivala. A to mu se nikada pre nije dogodilo u Ligi šampiona!

Kilijan Mbape
foto: EPA/YOAN VALAT

Možda najbolji pokazatelj Mbapeovom učinka na utakmici leži u statističkom podatku o broju kontakata sa loptom. Napadač PSŽ pipnuo je loptu 30 puta za 90 minuta, a za one koji se baš ne razumeju u fudbal id ei podatak da je golman Mančester sitija Ederson imao jedan više dodir s loptom. Uz to je golman bio bolji u tačnosti pasova, a jedini statistički podatak koji ide na stranu Mbape je da je uspeo da izvede jedan uspešan dribling na utakmici. Poptuno neverovatno, zar ne?

Kurir sport

https://www.kurir.rs/sport/fudbal/3677027/psz-mancester-liga-sampiona-siti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track