CRVENA ZVEZDA U LIGI ŠAMPIONA - PAKAO NA PUTU: Dinamo, Olimpijakos, Salzburg, Jang Bojs potencijalne mine!
Foto: Starsport

CRVENA ZVEZDA U LIGI ŠAMPIONA - PAKAO NA PUTU: Dinamo, Olimpijakos, Salzburg, Jang Bojs potencijalne mine!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde potvrdili su dominaciju u Superligi Srbije, pa je jasno da će tokom leta pokušati kroz kvalifikacije da se domognu grupne faze Lige šampiona.

Dobra vest po crveno-bele jeste da će biti nosioci do plej-of runde, a možda čak i tada.

Još uvek je sporno da li će Zvezda krenuti iz prvog ili drugog kruga kvalifikacija. To zavisi od od toga ko će osvojiti ovogodišnju Ligu šampiona. Ukoliko ovo takmičenje osvoje ekipe koje su kroz svoj šampionat obezbedile Ligu šampiona onda Zvezda kreće iz drugog kola. Konkretnije, Mančester siti i Real su sigurni učesnici Lige šampiona kroz svoja prvenstva, to će najverovatnije obezbediti i Pari Sen Žermen, dok je Čelsi jedini tim koji unosi nemirne snove.

Drugo kolo kvalifikacija na programu je 20/21 jula (prvi mečevi) i 27/28 jula (revanši). Zvezda može da se sretne sa ekipama poput Budućnosti iz Podgorice, Škendije, Flore, Dinama iz Tbilisija, litvanskog Žalgirisa, Olimpije iz Ljubljane... Međutim, postoji i nekoliko "nagaznih mina", poput Omonije, koja je prošle godine raspršila snove o Ligi šampiona, Ferencvaroša ili Slovana.

Ako crveno-beli opravdaju ulogu favorita onda bi plasmanom u treće kolo obezbedili makar grupnu fazu Lige Konferencija, novoosnovanog takmičenja. Zvezda bi u slučaju eliminacije u trećem kolu kvalifikacija za LŠ igrala plej-of za Ligu Evrope.

Treće kolo donosi i jače rivale. Ekipe poput Malmea, Steaue, Makabija, Ludogoreca... svakako su za izbegavanje. Možda bi timovi poput Šerifa ili Legije biti idealni.

Prema sadašnjem rasporedu snaga Zvezda ne bi bila nosilac u plej-of fazi, ali bi do tog statusa mogla ukoliko bar dva favorita ispadnu pre toga. Ukoliko se to ne desi, onda Zvezda može na Olimpijakos, Dinamo iz Zagreba, Salzburg, Slaviju iz Praga, Jang Bojs...

Nema sumnje da navijače Crvene zvezde očekuje zanimljivo leto, a ostaje da se vidi i da li će imati i podršku sa tribina.

Real mora da misli i na revanš sa Čelsijem u Ligi šampiona i na titulu. Protiv Osasune je kao gost igrao 0:0, sada nema pravo na kiks, kvota na Realovu pobedu je 1,40, u kombinaciji sa 2-3 gola, a nisu posebno efikasni ni jedni ni drugi, skače na 2,45.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track