POBEDA ZA OPSTANAK U ELITI! Trener Napretka presrećan: Sada smo mnogo, mnogo bezbedniji!
Foto: FK Napredak

superliga

POBEDA ZA OPSTANAK U ELITI! Trener Napretka presrećan: Sada smo mnogo, mnogo bezbedniji!

Fudbal -

Napredak pobedio Čukarički na stadionu “Mladost” u Kruševcu rezultatom 1:0

Napredak je uspeo da zabeleži šestu vezanu pobedu i tako sa 99 posto obezbedi opstanak u srpskoj fudbalskoj eliti i naredne godine.

Utakmica je u celini bila ne zanimljiva, jer je Napredak pazio da ne izgubi, jer mu je to bila ključna utakmica za samopouzdanje u borbi za opstanak, a gostima bodovi nisu bili važni, jer su obezbedili prolaz u Evropu. U prvom poluvremenu viđene su dve šanse ispred oba gola, ali strelci nisu bili precizni. Čukarički je prvo imao izglednu priliku u 26. minutu, ali se domaćin odbranio. U kontranapadu Nemanja Ćuković je od polovine igrališta vukao loptu do protivničkog šesnaesterca, ali u “sudaru” sa golmanom Mićovićem nije bio srećne noge i šansa je otišla u nepovrat.

Trener gostiju je izvršio tri značajne promene, u igru je uveo Danila Pantića, Đorđa Jovanovića i Asmira Kajevića, koji su doprineli da posed lopte pređe na stranu beogradskih belo crnih. U 87. minutu domaćin je već video loptu u mreži protivnika, ali je Šapić sa same gol linije loptu izbacio u polje.

Posle jednog obećavajućeg napada Čarapani su postigli gol u drugom minute sudijske nadoknasde, preko rezerviste Miloševa, i uzeli sva tri boda.

Dušan Đorđević, trener Čukaričkog, kratko je izjavio posle utakmice, da su imali igru u drugom poluvremenu i neke prilike, koje nisu krunisane pogocima.

- Nažalost, primili smo gol na samom kraju utakmice iz velike nepažnje i tako je rešena utakmica.

Milan Đuričić je bio presrećan, jer su Čarapani praktično obezbedili opstanak u Ling long Super ligi Srbije:

- Ovo je naša šesta vezana pobeda u proleće i sada smo mnogo, mnogo bezbedniji u finišu prvenstva. Govorio sam pre meča da samo jedan detalj može da odluči utakmicu, što se i desilo. Ćuković je morao da da da gol, ali to se nije desilo. U drugom poluvremenu smo igrali bojažljivo i sa ulaskom Miloševa, kao džokera, dobiili amo ovu utakmicu, što nam mnogo znači.

Ž. Milenković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track