BEOGRAD DOBIO NOVO DRUŠTVO: Siti 30 godina kasnije ispisao istoriju Lige šampiona
Foto: Shutterstock

TIME SE MALO KO MOŽE POHVALITI

BEOGRAD DOBIO NOVO DRUŠTVO: Siti 30 godina kasnije ispisao istoriju Lige šampiona

Fudbal -

Fudbaleri Sitija plasirali su se u finale Lige šampiona i time Mančester upisali na posebnu kartu istorije najvaćnije sporedne stvari na svetu.

Naime, samo pet evropskih gradova je imalo bar dva predstavnika u finalu takmičenja - Madrid, Milano, Beograd, London i Mančester, čiji je drugi tim Junajted, tri puta bio šampion kontinenta.

Real i Atletiko su to ostvarili od timova iz španske prestonice, Inter i Milan su predstavljali Milano u finalima Lige šampiona, a Partizan i Crvena zvezda prestonicu tadašnje Jugoslavije, a danas Srbije.

Tokom 2008. se na listu upisao i London, jer su posle Arsenala u tome uspeli i igrači Čelsija, da bi taj grad postao jedini sa tri kluba u velikom finalu, kada je Totenhem 2019. stigao do same završnice.

Interesantno je da će se finale Lige šampiona igrati 29. maja, tačno 30. godina kasnije, u odnosu na trijumf Crvene zvezde u tadašnjem Kupu evropskih šampiona. Tim iz Beograda tada je u Bariju posle meča bez golova, boljim izvođenjem jedanaesteraca sa 5:3 savladao Olimpik.

Čelsi je iz Madrida za London poneo sjajnih 1:1 za London, i večeras (21.00) će pokušati da ih materijalizuje i izbori plasman u finale Lige šampiona. Ali i Real ima iste ambicije, pa nas čeka uzbudljiv meč. Kvota na keca je 2,35, na novi iks 3,20, a na dvojku 3,15. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Čelsi – Real Madrid.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track